SEYİT ÖMER YILDIZ

Ramazanda özellikle çocukların en çok sevindiği şekerlemelerin başında gelen horoz şekeri ve elma şekerleri de tezgahlara çıktı.

Perakande sebze hali civarında şeker satışı yapan Ömer Hazel; “ Biz her sene ramazanda gelir şeker tezgahlarımızı açarız. Malum horoz şekeri ve elma şekerleri ramazanda çocuklar için olmazsa olmaz lezzetlerden birisi. Bu yılda geldik tezgahlarımızı açtık ama geçen yıl olduğu gibi bu yılda korona virüsle birlikte girdik ramazana umarım satışlarımızı etkilemez” dedi.

Renk renk şkerler çocukların çok ilgisini çekiyor diyen Hazel; “ Horoz şekeri ve elma şekeri uzun yıllardan beri tüketilen tatlı bir gelenek. Rengarenk şekerler çocuklarında ilgisini çekiyor, zaten bu şekerleri ailelerde de alınca öyle bir tane falan almıyorlar, on onbeş tane farklı renklerde alaarak çocuklarına götürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Fiyatlarda ise çok bir artış olmadığını aktaran Hazel; “ Şekerlerde aslında çokta bir artış olmadan bundan üç yıl öncesine kadar tanesi 1 TL den başlıyordu boyutlarına göre değişiyordu. Şuanda ise 1 buçuk liradan başlıyor ve 5 liraya kadar değişen fiyatlarla satıyoruz. Umarım pandemi bi an evvel biter artık hayatımızda normale döner” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.