YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Resmi Gazetede yayımlanan, okullarda hizmetli kadrosunda çalışan gazilerin memur kadrosuna geçmesi kararını değerlendirdi. Hızal,, ‘’Torba yasa adı altında yürütülen KHK ile şehit ailelerimize ve gazilerimize yönelik bazı çalışmalar yürütülüyor. Son çıkan Resmi Gazete ile birlikte bizim terörle mücadele kanun kapsamında olan gazilerimize yönelik bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın içerisinde gazilerimiz yaralandıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında işe başladığı ortamda, ilk, orta ve lise olduğu dönemlerde bunların kamuda hizmetli kadrolarında çalışmaları talep ediliyordu. Bu yönetmelikle birlikte şuanda ilköğretim ve ortaöğretimdeki olan gazilerimiz hizmetli kadrolarından çıkartılıp, devlet memuru olarak göreve devam edecekler’’ dedi.

Diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Hızal, ‘’Bunun yanı sıra Sivil havacılık güvenliği ile ilgili politikaların belirlenmesi amacıyla milli havacılık güvenlik kurulunda bir kurul oluşturulacak ve terörle mücadele kanun kapsamında bulunan şehit aileleri ve gazilerimiz bunlara tanınan haklar çerçevesinde bu kurumlarda da yine istihdamları sağlanacak.

Bu anlamda hem terörle mücadele gazilerimiz, hem 15 Temmuz gazilerimiz bu haktan faydalanacaklar. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığının yönetmeliğinde bir değişiklik oldu. Gazilerimizin ortez ve protezlerinin dışarıdan yapılan ödemeler konusunda sıkıntılar vardı ve bu sıkıntılar giderildi’’ dedi.

ÖTV TALEBİMİZ OLACAK

Şahit aileleri ve Gazilerin sıkıntılarının giderilmesi için sürekli çaba içerisinde olduklarını söyleyen Hızal, ‘’Bu tür sıkıntılarımızla ilgili devletimizin yetkili organlarıyla sürekli görüşüyoruz, sıkıntıları dile getiriyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Bakanlarımız şehit ailelerimiz ve gazilerimizin adeta üzerine titriyor. Bu anlamda peyderpey yapılan çalışmalar gerçekten şehit ailelerimiz ve gazilerimizin sıkıntılarını gideriyor.

Eksiklerimiz var, biz özellikle bu çıkan torba yasada gazilerimize ikinci iş hakkının tanınması ve ÖTV ile ilgili yapılan düzenlemeler var. Tabiki bu düzenlemeler yapılırken bunların içerisinde gazilerimizin ÖTV’den muaf tutulması yönünde taleplerimiz vardı ama bu torba yasa da çıkmadı. Bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Sivas’a geldiğinde ileteceğiz’’ dedi.