MEHMET TIRPAN

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, alt yapı, tarım, eğitim ve sağlık noktasında Sivas’ın bir çok ilden önde olduğunu ayrıca yıl sonunda deneme sürüşlerine başlanacak olan hızlı trenin Sivas’a olağanüstü katkı sağlayacağını söyledi.

Sivas’ta devam eden yatırımlar noktasında Türkiye ortalamasında ilimizin çok daha iyi durumda olduğunu da aktaran Yılmaz, “Hızlı tren bu yılın sonunda inşallah Sivas’a gelecek. Hat üzerinde test sürüşlerinin başladığını hepimiz göreceğiz. Hızlı tren faaliyete geçtikten sonra Ankara’dan Sivas’a 2 saatte geleceğiz. Riski oldukça az ve çevreye zarar vermeyen ulaşım aracına sahip olmuş olacağız. Hızlı trenin şehirleri nasıl dönüştürdüğünü görmek isteyen Konya, Eskişehir gibi illere bakabilir” dedi.

Hızlı trenin Sivas’ın kaderini değiştireceğini aktaran Yılmaz, “Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz var. Öğretim üyesi bulmakta zorlanıyoruz. Hızlı tren devreye girdikten sonra 2 saat içerisinde Ankara’daki bütün Üniversitelerden öğretim üyeleri gelebilecek. Hızlı trenin hayata geçmesi turizmi, eğitimi, ticareti ve ekonomiyi değiştirecek. Hızlı tren aynı zamanda işsziliğin azalması noktasında da önemli bir etken olacak. İşsziliği azaltmak için yatırım gerek. Yatırımı kim yapacak yatırımcı yapacak. Hızlı trenin gelmesi ile birlikte yatırımcılarda Sivas’a rahatlıkla gelip gidebilecek. Sivas iyi bir yönde ilerliyor. Konya ve Eskişehir işsziliğin en az olduğu iller arasında. Sivas’ta işsizliğin en az olduğu illerden birisi olacak yatırım yapılması kaydıyla. Devletin yapması gerekip de Sivas’a yapmadığı hiç bir şey yok. Bunu çok net iddia ile söylüyorum. Hızlı trenin maliyeti 16 milyar. 16 milyarlık yatırım gözde il olan Sivas’a yapıldı. Büyükşehirleri bırakıp Sivas, yozgat gibi illere 16 milyarlık yatırım yapmak o ilin gelişmişliğini gösterir” ifadelerini kullandı.