HABER MERKEZİ

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanlar Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas'ın tarihinde yüz yıllık proje olarak yer alan Sivas Ankara arası Yüksek Hızlı Tren Projesinde sona doğru yaklaşıldığını söyledi.

Projenin yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Peker, “Bu proje bittiğinde Sivas Metropol kent konumuna gelecektir. Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durması planlanıyor. Ankara’dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak” dedi

Hat üzerinde bulunan yerleşim yerlerinde de ticaretin artacağını aktaran Peker, “İller hem ticari hem sosyo-kültürel değer kazanacak. Yine illerin tanıtımı daha etkin hale gelecek ve turiz canlanacak. Ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Firmaların iş yapabilirliği artınca üretimi destekleyen iş gücü yaratabilen yan sanayi kuruluşların buralarda daha etkin verimli hale gelmesi büyük kentlerdeki nüfus artışını durduracak. Diğer illere teşvik sağlanması nüfus dağılımındaki dengeyi de sağlayacaktır. Temennimiz Sivas Ankara yüksek hızlı tren projesinin 2020 sonlarında bitip hizmet vermesidir. Ankara’dan doğuya açılan kapı niteliğinde olan Sivas ve Kayseri’ye verilecek önem ülke mozaiğini oluşturan toplum topyekun iş istihdamıyla daha iyi kalkınmaya imkan yaratacak ulaşımıyla sanayisiyle teknolojisiyle bilimle ve eğitim gibi alanlarda daha ilerlemenin isteği mevcuttur. Hızlı Tren Refah ve huzur getirecektir” ifadelerini kullandı.