SEYİT ÖMER YILDIZ

İl Genel Meclisi 2020 yılı ikinci toplantısına Vali Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin katıldılar. Ayhan ve Bilgin Sivas’ta ki birçok konuyu gündeme getirerek projeler hakkında da meclis üyelerine bilgiler verdiler.

Sivas’ta yürütülen projeler hakkında yerel parlementoya bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi bilgin; “Hızlı tren çalışması biliyorsunuz çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor, inşallah ramazan bayramı sonunda hızlı tren Sivas’a gelecek. Cumhurbaşkanımız tarafından da açıklandı.Bizde bu noktada şehri hızlı trene hazırlamak ,şehri hızlı trenin inşaatından faydalanabileceğimiz noktalar varsa bunları da Sivas’a kazandırmak adına TCDD yetkilileri ile görüşerek hızlı tren güzergahında yapılacak olan üst geçitleri planladık ve dört noktaya projelendirdiğimiz üst geçitleri yapacağız”dedi.

Eski Numune Hastanesi alanında ikinci bir millet bahçesi yapılacağını da aktaran Bilgin, “ Eski Numune Hastanesinin yerine ikinci bir millet bahçesi yapacağız.Bu sefer bunu yerelde biz projelendireceğiz ve TOKİ bütçesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteği ile inşallah hayata geçireceğiz. Orda en önemli husus biz oraya bir otopark yapmayı düşünüyoruz. O bölgeye yapacağımız bir otoparkla bu sorunuda büyük ölçüde azaltmış olacağız. Yine aynı bölgede eski Kızılırmak ilköğretim okulu ve Halkeğitim merkezi binasının bulunduğu alanıda projelendirdik, oraya da 197 araçlık bir otopark, kot farkı bulunan alanlara ise kitap kafe, sağlık ocağı ,el sanatları merkezi ve üst kısmınada Sivas’ın tarihi meydanına yakışacak 2 bin 500 kişilik bir camii inşaatını inşallah hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sivas Valisi Salih Ayhan ise, Sivas’ta yapılan çalışmalar noktasında gelinen süreçleri anlattı.