Sümeyra DENİZ

Sivas’ta, anlayarak hızlı okuma, öğrenci koçluğu, diksiyon ve aşırı kilolardan kurtulmak isteyenlere hipnoterapi faaliyetleri sunan Hipnoterapi Uzmanı Nihat Yanmaz fazla kilolardan hipnoz yolu ile kurtulmak için “beyine komut vermek” önemli dedi.

Bütün alışkanlıklar gibi yemenin de bilinçaltı kaynaklı olduğunu belirten Uzman Yanmaz; “ Hipnoz sağlıklı zayıflama da oldukça etkili ve güvenilir bir yöntemdir, hiçbir yan etkisi yoktur. Bilinçaltı üç yaşında ki bir çocuğa benzer, siz yüz yaşına kadar da yaşasanız o hep üç yaşında kalacaktır, yeme faaliyeti de bununla ilgilidir, bilinçaltı eğer daha az yemenin emrini beyne verirse zayıflama süreci başlamış olur” şeklinde konuştu.

Yüzme Bileni Yüzdürüyoruz Bilmeyeni Koşturuyoruz

Hipnoz ile zayıflamanın iki aşamalı olduğunu söyleyen Yanmaz süreci şöyle anlattı; “ Bize zayıflamak için gelen bireye önce midesinin büyük bir Diyarbakır Karpuzu olduğunu hayal ettiriyoruz ve ilk amacımız bireyin beyninin bu karpuzu Hindistan Cevizi boyutuna küçültmesini emrettirmek, beyin bu emri sürekli verdikçe önce kişinin yeme oranı azalıyor doğal olarak ve mide yavaş yavaş küçülmeye başlıyor. Daha sonra hipnoz yöntemi ile bireye spor yaptırıyoruz yüzme bilenleri 300 km yüzdürüyoruz tabii bunun bir de geri dönüşü var, birey yüzme işlemini gerçekten yapmış gibi hamlıyor. Yüzme bilmeyen kişiyi ise koşturuyoz ve böylece yağ yakım süreci ile birlikte zayıflama başlamış oluyor”

Zayıflama sürecine başlamadan önce zayıflamak isteyen bireyden bir takım tetkikler istediklerini belirten Yanmaz, “ Kişi kaç kilo vermek istiyorsa kendi karar veriyor veya uzman psikoloğumuz kişi için ideal kiloyu öneriyor” diyerek verilen kiloların geri alınmayacağını kaydetti.