MELTEM DUMAN

Üst solunum yollarına faydasıyla bilinen udi hindi yağı, kış aylarının gelmesiyle birlikte mikrop kırıcı özelliği nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Korona ve kış hastalıklarından dolayı bu tür ürünlerin satışının müthiş derecede arttığını belirten baharat işletmecisi, “Geleneksel hint tıbbında yüzyıllardır kullanılan bu şifalı bitki ülkemizde korona denen illetin baş göstermesi ile daha da gündeme geldi. Solunum yolları rahatsızlıklarına, gribal mikrobiklere savaş açması yönünden bağışıklığı güçlendirici etkisi nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Bitkinin diğer adı ise ud ağacıdır. Günümüzde modern tıpta da kullanmaya başlanan udi hindi bitkisi, doğru ve düzenli tüketilmesi durumunda bağışıklık sisteminin güçlenmesine, vücuttan mikropların atılmasına ve birçok hastalığın tedavi sürecinin hızlanmasına destek olur. Udi hindi, diğer bitkilerden biraz farklı olarak daha çok yağ ve toz halinde tüketilir” dedi.

 “VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR”

Udi hindi yağının faydalarının saymakla bitmeyecek kadar çok olduğunun altını çizen Baharat İşletmecisi, “Bal ve zencefil ile birlikte karıştırılıp, tüketilmesi durumunda, vücut direncini artırmaktadır. Enfeksiyonlara karşı faydalıdır. Özellikle toz haline getirilmiş udi hindi bitkisi, balla karıştırılarak tüketilmesi halinde antibiyotik özelliği kazanır. Vücuttan mikropların atılmasını sağlar. Antioksidan özelliğine de sahip olan udi hindi, düzenli bir şekilde kullanılması halinde vücuttan mikropların atılmasında oldukça yararlıdır. İltihaplara iyi gelir:  Enfeksiyonlar nedeniyle oluşan iltihaplara karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle boğazı yumuşatır ve boğaz iltihabına iyi gelir. Burun akıntıları ile burun tıkanıklığı gibi sorunların önüne geçmek için de kullanılır. Çocuklara ve yetişkinlere udi hindi ile burun damlası hazırlanıp uygulanabilir” diye konuştu.