Mehmet TIRPAN

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas İl Koordinatörü Muhammet Ali Genç, IPARD-II Programı 6. Başvuru Çağrı Döneminin bugün sona ereceğini projelerin mesai bitimine kadar kabul edileceğini söyledi.

Desteklenen projeler hakkında tekrar hatırlatmada bulunan İl Koordinatörü Genç, “Sivas’ın hibelerden en üst düzeyde yararlanmasını istiyoruz. Çağrı ilanı içerisinde Tıbbi aromatik bitkileri, kesme çiçekçiliği, fideciliği, arıcılığı, zanaatkârlık ve katma değerli ürünleri, kırsal turizmi, su ürünleri yetiştiriciliğini, makine parklarını ve yenilenebilir enerji yatırımlarını destekliyor olacağız. Başvurular bugün mesai bitimine kadar kabul edilecek” dedi.

Hibe anlamında Türkiye’de en ileride olan illerden birinin Sivas olduğunu hatırlatan Genç, “Hayvancılığa yönelik yatırımlar kapsamında projelerin kabulü yaptık. Arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesine yönelik yapacağınız 5 bin Avro ile 500 bin Avro arasındaki yatırımlarınızın yüzde 55’ ini hibe olarak IPARD Programı ile destekliyoruz. Bu kapsamda 30 ila 500 adet arası kovan alımı, arıcılıkta kullanılan alet ve ekipmanlar ile ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar desteklenmekte. Kırsal alanlarda, konaklama, yeme içme tesisleri ve rekreasyon amaçlı spor tesisleri kapsamında, 5 bin Avro ile 500 bin Avro arasındaki yatırımlarınızın yüzde 55’ ini hibe olarak IPARD Programı ile destekliyoruz. Yine konaklama amacıyla maksimum 25 odalı otel veya 25 odalı apart ev veya 25 bugalov yapılabileceği gibi, restoran ve rekreasyon amaçlı spor tesislerinin de destekliyoruz. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde yapacağınız 5 bin Avro ile 500 bin Avro arasındaki yatırımlarınızın yüzde 55’ ini hibe olarak IPARD Programı ile destekliyoruz. Yetiştiricilikte kullanılan makine ve ekipmanlar, elde edilen ürünlerin kurutulması ve paketlenmesine yönelik yatırımlar ile, tıbbi ve aromatik bitkilerde etken maddelerin elde edilmesine yönelik olarak, ekstraksiyon ünitelerinin kurulumları desteklenmektedir. Sivas’ın bu hibelerden en üst düzeyde yararlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.