MEHMET TIRPAN

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi  Halil İbrahim Temiz, 1 Mart’ta açılması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili öğrencilerin yaşadıkları heyecanı öğretmenlerinde yaşadığını söyledi.

Öğrencilerin okula dönmelerini dört gözle beklediklerinin altını çizen Başkan Temiz, “Eğitimde esas olan yüz yüze eğitimdir. Çeşitli araçlar kullanılarak gerçekleştirilen uzaktan eğitim uygulaması kötünün iyisi idi. Malum salgından dolayı mecburen uzaktan eğitim tercih edildi. Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından okulların açılması uygun görüldü. Biran önce öğrencilerimizi sınıflara bekliyoruz” dedi.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış oldukları görüşmelerin sonucunda okullarda ciddi tedbirlerin alındığını aktaran Temiz, “İlimizdeki okullarda hijyenin sağlanması noktasında bir sıkıntımız yok. Yine derslikle ilgili bir sıkıntımız yok. Ciddi manada problemimiz yok. 1 Mart’tan itibaren inşallah yüz yüze eğitime başlayacağız. Hep birlikte bir arada öğrencilerimizle olmak istiyoruz. Okullarda yapılan çalışmaları da yerinde buluyoruz. Velilerimizde hiç tereddüt etmeden çocuklarını okullara rahatlıkla gönderebilirler. İlk süreçte çocuğunu okula göndermek istemeyen öğrenci yok yazılmayacak. Bizler öğrencinin sınıfta eğitim görmesinin daha verimli olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde de okullarımızı bir süre açık kaldı. Biz öğrencilerimizin salgın konusunda ne kadar bilgili olduğunu gördük. Çocuklar maskesini kesinlikle çıkarmıyor. Bahçede akranları ile oyun oynayan çocuklar sosyal mesafelerine dikkat ediyor. Nöbetçi ve sınıf öğretmenlerimiz bu konu da da oldukça hassas. Öğretmenlerimiz gözleri öğrencilerin üzerinde olacak. Alınan tedbirler yerinde” ifadelerini kullandı.