MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Ahmet Turan Temel, Son günlerde işe alımlarda yaşanan torpil olaylarına değinerek bu olaylara karışan siyasi ve yöneticileri eleştirdi.

Bu kadar vatandaşın kul hakkına girilmesinin doğru olmadığını iddia eden Temel, “Milletvekillerinin, il yöneticilerinin ve AK Parti İl Başkanlığının liste vermesi hiç doğru değil. Bir kişi siyasetçi ise siyaset yapsın. İşe alımlarda kul hakkı yememek lazım. Özellikle AK Partili siyasiler kimsenin aşı ve ekmeği ile oynamasın. Bir yerlere girmek için illa bir tanıdık mı lazım? Ahirette kul hakkına girmenin hesabı sorulacak” dedi.

İşe alımlarla ilgili sürekli torpil olaylarının gündeme geldiğini hatırlatan Temel, “Partizanlık yapmayın. İşe alımlarda nitelikli insanlar işe alınsın. Kurumların içini çökerte çökerte içi boş hantal yapılar oluşturduk. Gençler işsizlik yüzünden intihar ediyor. Üniversiteli gençler İşe giremiyorlar. Bu insanları ülkemize düşman etmeyin. Ülkemizde liyakatli işe girişler hiç olmayacak mı? Birileri birilerini araya koyarak eşini, kardeşini dostunu işe aldırıyor. Hal böyle olunca insanlar neden Üniversite okuyor? Gençler ümitsiz. Torpille işe alımlara harcanan efor istihdama yönelik yatırımlara harcanmalı. İnsanlar sürekli Sivas’tan göç ediyor. Doğdukları memleketlerinde doyamayan insanlar seçim döneminde iktidara dersini verecek. Anadolu’yu oy deposu zannediyorlar ancak bu seçimde millet sandıkta iktidara dersini verecek” ifadelerini kullandı.