MEHMET TIRPAN

2019 Yılı 3. Dönem il Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Salih Ayhan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yürütülmekte olan yatırımlar ve proje çalışmaları, ilimizdei sosyo-ekonomik gelişmeler, yatırımlar ve hizmetlerle ilgili koordinasyonu gerektiren konular görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ayhan, İyi bir koordinasyon kurulamaması halinde bir kurumun tek başına bir ilde iyi bir süreç yürütmesinin mümkün olmadığını, herkesin ortak paydasının Sivas olması gerektiğini söyledi.

Herkesin iyi niyetini, samimiyetini ortaya koyarak hep birlikte gayret göstermesi gerektiğine vurgu yapan Ayhan, “2019 yılı Temmuz ayı itibari ile İl Yatırım Takip Sistemi ile yatırımları takip ediyorum. Hangi ilçede hangi kurum ne iş yapıyor görebiliyorum. Bütün kurumların performanslarını görüyorum. Mevcut yatırımlarımızı çok hızlı bir şekilde bitirip yeni yatırımları da hemen devreye alabilmeliyiz” dedi.

Sivas’ı daha iyi bir noktaya getireceklerini aktaran Ayhan, “Şuan sistemde 1168 adet proje var. Bu projeler il genelinde yürütülmekte. Bu projelerin toplam bedeli 16.4 milyar TL. Bunun 8 milyarı önceki yıllarda harcanmış. 2019 yılı ödeneğimiz ise 3.3 milyar TL. Projelerin gerçekleşme oranı yüzde 30 seviyelerine yaklaşmış durumda. Mevsim itibari ile yakalanan yüzde 30’luk oran iyi bir oran. Sivas’ın inşaat mevsimi belli. İnşallah Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını da iyi değerlendirerek bu rakamları yüzde 80’lere yaklaştıracağız. Ulaştırma, Sağlık, Altyapı gibi sektörlere en çok yatırımı yapıyoruz. Bu sene ödenek anlamında cömert bir durum yok. Bunun bilincinde olmamız lazım. Dolayısıyla her bir kuruşun hesabını çok iyi yapmamız lazım. Asla heyecanımızı azaltmamamız lazım. Her kuruşu istihdama ve üretime katkı sağlayacak şekilde harcamamız lazım. İstihdam ve üretim dediğimizde kamuoyunda bir heyecan oluşuyor. Bizler yoğunlukla bu konuya yoğunlaşmalıyız. Ödenek planlamamızı önümüzü görecek şekilde müteahhitleri de sıkıntıya sokmayacak şekilde kullanmamız lazım. Her sorunu yukarı atarak işin içinden kurtulmamız mümkün değil. Tasarruf konusuna da çok dikkat edelim. Özellikle araç kullanımlarına, harcamalarımıza dikkat edelim. Ayrıca vatandaşların taleplerine olumlu veya olumsuz mutlaka cevap verin. Vatandaşa yok derkende neden yok dediğinizi çok iyi bir şekilde anlatın. Vatandaşı yok saymayın ve ötekileştirmeyin. Vatandaşların taleplerine hassasiyetle eğilin. Her kurum müdürü buna dikkat etsin. Vatandaşların mutlaka göz ardı etmeyin” ifadelerini kullandı.