SEYİT ÖMER YILDIZ

Tüm Türkiye’de 17 günlük yasağın ardından haftanın ilk iş gününde insanlar cadde ve sokaklara akın etti.

Evlerinde 17 gündür kapalı kalan Sivaslıların kısıtlamanın bitmesinin ardından rahat bir nefes aldı, diğer yandan ise vatandaşların maske kurallarına sıkı sıkıya uyduğu gözlemlendi.

Erdal Uğur isimli vatandaş; “ 17 gündür evlerimizdeydik bıktık artık bu kısıtlamalardan da virüsten de inşallah bu son olur. Çarşıyı görüyorsunuz bir daha yasak gelmesin diye insanlar sıkı sıkı maskelerini takıyorlar. Kimsenin yasak, kısıtlama kaldıracak ne gücü kaldı ne psikolojisi günlerdir evimize kapandık çıkamadık” dedi.

Uğur; “ Bugün kısıtlamalar bitti çok şükür, vallahi sabahın bu saatini kendimi dışarı attım. İnsan görmeyi özledik. Hayatın normal akışı meğer ne kadar güzelmiş, elimizde ne büyük nimetler varmışta farkında değilmişiz. İnşallah bu salgın tamamen biter de tüm Dünya olarak rahat ederiz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan ise esnaflar sabahın erken saatlerinde işyerlerinin kepenklerini heyecanla açarak işlerinin başına geçti. 17 günlük kısıtlamanın ardından adeta bayram havası yaşanıyor. Tabi kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması bir rehavete yol açmamalı, daha fazla dikkat etmeliyiz. Kapalı alanlardan ve kalabalık yerlerden uzak durmak, maske kullanıma özen göstermemiz en büyük silahımız. Bunun yerine açık alanlarda bulunarak doğayı tercih etmek ve buralarda vakit geçirmekte fayda var.