SEYİT ÖMER YILDIZ

Yıllardır taşındı taşınacak, yıkıldı yıkılacak diye beklenen sürekli yeni sorunlarla gündeme gelen eski sanayi bölgesindeki sorunlar hem vatandaşları hem de eski sanayide çalışmaya devam eden esnafları yıldırdı.

Boşalan iş yerlerinin gece gündüz demeden günün neredeyse alkol alan şahısların vazgeçilmez yeri haline gelmesi bölgede yaşayan vatandaşlarıda tedirgin ediyor. Bölgede sürekli alkollü şahısların olması özellikle gençleri ve kadınları korkutuyor çünkü bu alan neredeyse şehrin merkezi konumunda ve en işlek yerlerden birisi.

BOŞALTILAN İŞYERLERİ YIKILSIN

Birçok işyeri boşaldıktan sonra sahipsiz kalırken çoğu yer ya çöplük olarak kullanılıyor ya da alkollü şahıslar tarafından mesken tutuluyor. Sivas Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde boşalan dükkanların yıkılması ve temizlik çalışmasının yapılması gerekirken, bunlar yapılamıyorsa dahi en azından etrafının kapatılması önem arz ediyor.

ESNAFLAR BIKTI

Eski sanayi bölgesinde faaliyet gösteren birçok esnaf ve iş yeri sahibi ise bir an önce bölgenin çözüme kavuşturulmasını istiyor. Özellikle bölgede ki çirkin görüntü ve alkol kullanan şahıslar yüzünden esnaflarda işlerinin olumsuz yönde etkilenmesinden şikayetçi.