HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, gece gündüz demeden fedakarca çalışan gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazetecilerin  özel ve müstesna gününü kutladı.

Gazetecilerin toplumu bilgilendirme ve ülke gündemine katkıda bulunma adına zor şartlarda görev yaptığını ifade eden SESOB  Başkanı Beşir Köksal , “Basınımız  demokrasinin temel taşlarından biridir. Gazetecilik, esnaf teşkilatımızı, halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı gözetmeksizin  haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde  objektif haberler ile halkın bilgilendirilmesini sağlayan, diğer taraftan da vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir” dedi.  

Sivas medyasının her zaman yanlarında olduklarını aktaran Köksal, “ Basın kuruluşları ve çalışanları kişilerin, esnaf ve sanatkârımızın her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasında ve sorunların giderilmesinde yardımcı olmaktadırlar.  Gazetecilik mesleği, büyük fedakarlık isteyen ve  zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla kısıtlı imkânlara rağmen görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel medya çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.