SÜMEYRA DENİZ

 Sivas Eğitim Bir Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Eğitim Bir Sen Kadınlar Komisyonu katıldı. Şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her insanı etkilediğini fakat bu durumdan en çok kadınların ve kız çocuklarının etkilendiğini belirten Öztürk, “  Kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve bu haklara erişimlerini engelleyen her birey insanlık suçu işlemektedir. Türkiye’de günde ortalama 5 kadın öldürülüyor ve her 4 saatte bir kadın şiddet ve cinsel saldırıya maruz kalıyor, kadınların dayanışması bu noktada büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Eğitim Bir Sen olarak mağduriyete maruz kalmış kadınlarımız için sendika bünyesinde her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Öztürk, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda ciddi çalışmalar yürütmekte ve kadına yönelik ülkemizde yaşanan baskı, şiddet ve hak ihlallerine karşı mücadelede mağdurların her zaman yanında olmaktadır. Kadın inisiyatifleri olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte mevcut yasal düzenlemelerin daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kapsamlı ortak çalışmalar yürütülmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınlara ve kız çocuklarına karşı toplumda ve aile içinde yaşanan şiddete karşı her bireyin duyarlı olması gerektiğini kaydeden Öztürk, “ Aileler evlatlarını yetiştirirken, kız-erkek ayrımı yapmadan her çocuğa birey mantığıyla yaklaşmalı; çocuklarına eşit sevgi saygı ve ilgi göstermelidir. Toplumda ki her birey kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele etmelidir” dedi.