MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Deva damlalarının Sivas’ın geneline yayılmaya devam ettiğini söyledi.

Kar kış demeden İl, ilçe ve köyleri gezerek vatandaşlarla istişare edip partilileri ile görüşmeler yapmaya devam ettiklerini aktaran Başkan İnce, “Altınyayla, Şarkışla ve bağlı köylerini ziyaret ettik. Esnaflarımızla ve vatandaşlarla görüşerek halkımıza Genel Başkanımız Ali Babacan’ın selamını ilettik. Hemşerilerimiz bizi güler yüzlü ve sıcak karşıladı. Gördüğümüz ve işittiğimiz kadarı ile her taraf yangın yeri. İnsanlar bunalmış ve zor durumda” dedi.

İnsanların iktidardan yana oldukça dertli olduğunu bu durumun artık değişim vaktinin geldiğini apaçık bir şekilde ortaya koyduğunun altını çizen Başkan İnce, “Kiminle görüşsek bin ah işitiyoruz. İnsanlar sürekli dert yakınıyor. Çiftçiler ve besiciler girdi maliyetlerinden diğer vatandaşlar ise pazarın marketin yangın yeri olduğunu, hiçbir şeyin yanına yanaşamadıklarını ifade ediyorlar. Haklılarda. Ülkede yaşanan ekonomik kaos her kesimi etkiledi. Bu gidişe dur demek adına bizlerde ziyaret ettiğimiz ilçelerdeki teşkilatlarımızla görüşerek fikir alışverişinde bulunarak bir yol haritası belirliyoruz. Deva kadroları ile inşallah hep birlikte bütün sıkıntılarımızdan kurtulacağız. İnsanların mutlu olduğu, özgürce yaşayabildiği, refah seviyesinin arttığı, enflasyonun minimuma indiği ve adaletin olduğu bir ülkede yaşamak adına tüm çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AYLİ KÖYÜNDE SU SORUNU VAR”

Merkeze bağlı Ayli köyüne giderek bölge halkının taleplerini dinlediklerini ifade eden İnce, “Merkeze bağlı Ayli köyünün içme suyu problemi var. Bu sorun uzun süredir devam ediyor ve bu sorunu çözmek adına DSİ’den emekli Mühendis Dündar Akbulut ile muhtar ve köy halkı istişare ettik. Altınyayla ve Deliilyas beldesine giderek Pazar yerinde vatandaşları ziyaret ettik.  Pazar esnaflarının şikayetlerini dinledik. Daha sonra çiftçilerle bir araya geldik ve bin ah işittik. Çiftçiler özellikle tarımda devlet desteklerinin üreten çiftçilere değil de tarla sahiplerine ödenmesinden dert yandılar. Tohum ve gübre fiyatlarının arttığını bu yüzden tarlalarda bu sene gübreleme yapamadıklarını, rekoltenin düşük olacağını belirttiler. Besicilikle uğraşan insanlar ise yem fiyatlarının yükseldiğini hayvanlarına bakamadıkları için kesime gönderdiklerini belirttiler. Bu gidişat artık son bulmalı. Çiftçide, besicide, vatandaşta artık rahat yaşamalı” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.