SEYİT ÖMER YILDIZ

Gelişen teknoloji ve artan yeniliklerle birlikte cep telefonu fiyatları da artık araba fiyatları ile yarışır hale geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cengizhan Eker; “ Cep telefonu fiyatları diğer ülkelere göre bizim ülkemizde her zaman yüksekti ancak bu duruma hiç gelmemişti. Şuan 19 -20 bin liralara satılan cep telefonları var. İnsanlar bu fiyatlara araba alabiliyorlar. Bunlar gerçekten çok ciddi rakamlar ama vergilerden dolayı yapacak bir şeyimiz yok. Mecburen ülkede bu fiyatlarda telefon satışları yapılıyor” dedi.

Eker; “ insanlarımız aslında biraz yetinmeyi bilseler daha uygun fiyatlı cep telefonlarını kullanmaya başlasalar belki bu afaki rakamlı cihazlarında fiyatları düşmeye başlayabilir. Ama sürekli en lüksünü istiyor oluşumuz fiyatları da etkiliyor. Çoğu insanda bir lüks tutkusu var maddi imkanları yeterli olmasa bile kredi çekiyorlar borç alıyor yine de bu telefonları alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Eker; “ Düşününki adamın altında arabası yok ama 20 bin liralık cihazı almak istiyor keşke onun yerine en azından işini görecek bir araba alsa hem kendi ailesi faydalansa hem de ilerde arabasını sattığında elinde parası olur. Ama telefonlar öyle değil her geçen gün yeni modeller çıkıyor ve mevcut modeller ikinci el olarak satılmak istendiğinde fiyatları düşüyor. Bizim tavsiyemiz kendi ihtiyaçlarına cevap verecek telefonları tercih etmeleri” diyerek açıklamasını sonlandırdı.