SEYİT ÖMER YILDIZ

"Sivas için 700 fikir 700 proje" tanıtım toplantısı Valiliği ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantı da katılımcılar hazırlamış oldukları projelerini aktardılar.

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan” Bugün burada geçen yıl yaşadığımız heyecanın aynısını yaşıyorum. Bugün de Bismillah diyerek “Sivas İçin 700 Fikir 700 Proje” Vizyonumuzu hayata geçiriyoruz. Hedefimiz 700 Fikir ve 700 Proje olmasına rağmen şimdiden 718’i ilçelerden, 127’si merkezden olmak üzere toplam bütçesi 54 milyona yakın, 845 Fikir ve Projenin kabulünü yaptık. Ekibimizle bu fikir ve projeleri tek tek inceledik. Kaymakamlarımız ve proje ekipleriyle, İl Müdürlerimiz ve proje ekipleriyle bu projeler için tek tek görüşmeler yaptık. İnanın her toplantı sonunda yeni projeler ortaya çıktı. Proje sayımız maşallah artıkça bereketlendi. Bu durumdan çok mutluyuz. Her bir proje yeni bir hayal, yeni bir umut bizim için” dedi.

Ayhan; “Projelerimizi kategorize ettiğimizde, eğitimden sosyal hayata, kültür turizmden tarıma, gençlik spordan ekonomik kalkınma ve tarıma hayvancılığa hemen hemen her alanda projelerimizin olduğunu görebilirsiniz. Buradaki amacımız tüm kurumlarımızın etkin olması ve kurumlarımızın birbirleriyle koordinasyon halinde sorunlara çözüm araması. Eğitimde 212, Gençlik Sporda 83, Sosyal İçermede 253, Kültür Turizmde 108, Ekonomik Kalkınma Tarım ve Ormanda 189 fikir ve projemiz var. Bunun dışında geçen seneden farklı olarak ilçelerimizden vizyon proje de istedik. İlçelerimizden toplam bütçesi 51 milyona yakın, 28 Vizyon Proje geldi.Yönetimde rapor ve denetim kadar taltifin de önemli olduğunu düşünen bir idareciyim. 2021 yılı sonunda il genelinde yapacağımız “PROJEM SİVAS” Yarışması ile belirli kriterlere göre etki analizleri yaparak iyi uygulama örneklerini geçen yılki gibi ödüllendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan; “Bu nedenle tüm kurumlarımızın ve Kaymakamlıklarımızın hayata geçirdikleri projeleri tüm iletişim kanallarını kullanarak, profesyonel bir biçimde halkımızla paylaşılmasına özel bir önem verilmesini istiyorum. Bugün projelerimizden bazılarının sunumlarını ilgili arkadaşlarım yaptılar. Bu projelerle birlikte Sivas için 700 Fikir, 700 Proje Vizyonumuzun da başlangıcını yapmış olduk” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.