SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas kent merkezine 82 kilometre mesafede bulunan ve Sivas’ın en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Dipsiz Göl Şelalesi yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber yeşilin her tonunun hakim olduğu Dipsiz Göl Şelalesi hafta sonunu değerlendirmek isteyenlerin ve doğa fotoğrafçılarının da en özel yerleri arasında. Sıcak havanında etkisini arttırmasıyla serinlemek isteyen ziyaretçiler şelalenin döküldüğü yere kadar inerek su damlacıkları ile serinliyorlar.

Yaz kış ayrı güzelliğe sahip Dipsiz Göl Şelalesi Sivas’ta en çok ilgi gören doğal yerlerin başında geliyor. Şelaleyi ziyaret gelen Özgür Yılmaz; “ Biz eşimle birlikte İstanbul’dan geliyoruz. Normalde memleketimiz Giresun’a gidiyorduk, eşim internette bakınırken burayı gördü ve 35 -40 kilometre yolumuzu değiştirerek burayı görmek istedik. Gerçekten harika bir yer geldiğimiz için çok mutluyuz, böyle bir güzellik görmeyi beklemiyorduk. Gün içinde Giresun’da olmayı planlıyorduk ama şimdi akşama kadar burada kalma kararı aldık” dedi.

Yılmaz; “ Eşim buraya ilk geldiğinde burada bir şey yok diye tepki verdi ancak merdivenleri takip ettiğimizde karşılaştığı manzaraya o da şok oldu. Özellikle bugün baya sıcak bir hava var ve şelalenin altına inip su zerrecikleri ile serinlemek çok farklı bir keyif. Umarız ki burası ilerde daha da güzel bir yer olur” ifadelerini kullandı.