MEHMET TIRPAN

Sürekli çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek gençlerin ufkunu açan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Cami Gençliği Yıldız Dağı Kayak Merkezinde kamp yaptı.

28 farklı camiden 52 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen kampta çeşitli etkinlikler gerçekleştiren gençlere cami merkezli gençlik, birlikte yaşama ahlakı, liderlik, mahremiyet ve çevre bilinci eğitimleri verildi.

Kampta olan gençleri ziyaret ederek gençlerle sohbet eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, katılımlarından dolayı gençleri tebrik ederek kamp hakkında koordinatör Efendi Tek ten bilgi aldı.

Gençlere içerisinde bulunduğumuz süreç birlik ve beraberlik mesajları veren Müftü Akkuş: "Bir vatana, bir millete, bir bayrağa sahip olmak Yüce Allah'ın bu hayatta bize bahşetmiş olduğu en büyük hazinelerdendir. Size sağlanan bu imkânlarla sizler de vatanınıza, bayrağınıza ve milletinize sahip çıkmanın gayreti içinde olacaksınız. Lütfen çok çalışın, gayret edin. Sizlerin azmiyle ülkemiz daha iyi yerlere gelecektir. Çünkü geleceği bugünün gençleri şekillendirecektir. Kendinizi yetiştirirken milli ve manevi değerlerinizi korumayı unutmayın" ifadelerini kullandı.

Gençlik Koordinatörü Efendi Tek ise kamp süresince kampa katılan gençlere, cami merkezli gençlik, birlikte yaşama ahlakı, liderlik, mahremiyet ve çevre bilinci dersleri verildiğini, eğitimlerin yanı sıra gençlerin Yıldız dağı zirve tırmanışı yaptığını belirtti. Aynı zamanda gençlerin okçuluk, havalı tüfek, dart, oryantiring, matrak ve unutulan sokak oyunları ile çeşitli spor etkinliklerine katıldığını aktaran Tek, gençlere yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.