MELTEM DUMAN

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Yılbaşı gecesi denilince akla hediyeler, kuruyemiş, yoğun yemek çeşitleri ve sembolik çam ağaçları geliyor. Sivas’ta yılbaşı kutlamak için hediyelik eşya satan işyerlerini ziyaret etmeye başlayan bazı vatandaşlar hediye almaya başladı. Yılın bitmesine günler kala yaşanan yoğun alışveriş trafiği ise bazı esnafların yüzünü güldürdü.

Yaşanan hareketlilik ve en çok tercih edilen ürünler hakkında bilgiler veren esnaf Sefa Karakale, Yılbaşının sembolü olan çam ağaçlarına talebin çok fazla olduğunu, kış aylarında olunmasına rağmen işlerinde yoğun hareketliliğin yaşandığını söyledi.

İnsanların evlerinde aileleri ile birlikte yeni yıla girmek adına hazırlık yaptığını aktaran Karakale, “Tüketicilerin evde yeni yıla girme tercihi doğrultusunda, her yıl aralık ayında alışverişler bir önceki aya göre artış gösteriyor. Tüketicilerin yılbaşı gecelerini çoğunlukla aileleriyle geçirmeyi tercih ettiklerinden evin konseptinde değişiklik yapıp o ambiyansı solumak için ufak tefek süslemeler yapıyorlar. En çok çam ağacı, kar küresi tercih ediliyor. Çam ağaçlarımız 350 TL’ye kadar alıcı buluyor. Yine vatandaşlar fiyatı 15 TL ile 150 TL arasında değişiklik gösteren Kar küresi ürününe ilgi gösteriyor. Yeni yıl alışverişinde kutlamalara yönelik süsleme ve eğlence eşyaları da önemli bir yer tutuyor. Süslemelerde genellikle plastik ağaçlar ve bu ağaçları süslemekte kullanılan elektrikli aydınlatıcılar rağbet görüyor” ifadelerini kullandı