SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’a kazandırılan en önemli kurumlarından olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gelinen son durumu kamuoyu ile paylaşmak adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak üniversitemizin vizyonunu belirlemeye çalıştık diyen Rektör Kul; “Üniversite sanayi iş birliği ile yenilikçi yaklaşımlarla akademik bir birikimi sektöre aktararak uluslararası yaygınlığa ulaştırarak araştırma üniversitesi olmak. Kısacası temel hedefimiz araştırma üniversite olmak. Araştırma üniversitesinin büyük avantajlarıda var. Özel bir alanda da yani savunma alanında da ihtisaslaşmak gayesindeyiz” dedi.

DONANIMLI MEZUNLAR VERMEK İSTİYORUZ

Uygulamalı özgün programlarla donanmış mezunlar vermek misyonumuz arasında yer alıyor diyen Prof. Dr. Kul; “Özgün programlardan kastımız sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda beceri ve kalifiyeli kazanmış mezunlar. Malum teknoloji çağındayız, yeni iş alanları yeni imkanlar açılıyor bu nedenle de normal bildiğimiz mezunlardan çok daha farklı özellikler ve kabiliyetler bekleniyor. Dolayısı ile bizim eğitim modelimizde bu ihtiyaçları karşılayabilecek eğitim programları belirlemek. Bu kapsamda çalışmalara başladık çeşitli birçok firmaya, savunma firmasına veya devlet kurumlara yazılar gönderdik. Mezunlardan beklentileriniz nelerdir? hangi derslerin açılmasını istiyorsunuz? gibi kapsamda yazılar gönderdik. Hatta doktoralı akademik seviyeye sahip sektörün içerisinde bulunan kişilerden öğrencilerimiz dersler almaya başladılar ve çokta memnunlar” ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYINDA KENDİ YERİMİZE GEÇECEĞİZ

Rektör Kul; “İki kampüs alanımız var. Bir tanesi şehir merkezindeki yerleşkemiz, diğeride kurtderesi mevkiindeki ana kampüs merkezi olacaktır. Şehir merkezindeki Kongre ve Fuar merkezi inşaat alanı burası bize devredilmişti. Gerekli bütçelerin çıkmasını sağlayarak çalışmalarımızı başlattık ve birinci etabın bu yılın eylül ayında inşallah açılışını yaparak taşınmayı düşünüyoruz. İnşaatımız devam ediyor cam ofisler ve dış cephesinde farklı bir mimari tasarım revize edilerek çalışmalar devam ediyor. Ana yerleşke ise 840 dönümlük arazide çalışmalar devam ediyor, yüzde yüzü üniversite alanı olan alanlarda 18 uygulaması çalışmaları devam ediyor. Bazı yerlerde ise şahıs arazileri var bunlarda takas yöntemi ile çözülmeye çalışıyoruz. En geç 2 yıl içinde de burada temel atmayı hedefliyoruz.

71 AKADEMİSYENİMİZ ŞU ANDA ÇALIŞIYOR

2019 yılının başında personel olarak bir kişi olarak rektör vardı üniversitenin başında başkada hiçbir personel yoku. Akademik personel olarak 5 profesör, 5 doçent, 21 doktor öğretim üyesi, araştırma görevlisi gibi toplam 71 akademisyen personelimiz şu anda çalışmaktadır. Bu sayıyı bu yıl 100’ün üzerine çıkaracağımızı düşünüyorum. Toplamda 140 personel ile şu anda çalışıyoruz” dedi.