SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci basın mensupları ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek Sivas’ta  400 bin vatandaşa temel afet farkındalık eğitimi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğitimlerle birlikte insanların doğal afet ve deprem gibi konularda daha fazla bilinçleneceğini ifade eden AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci;  "2021 yılı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 'Afet Eğitim Yılı' ilan edildi. Afet yılında hedefimiz ülke genelinde 51 milyon, Sivas ilimizde de 400 bin vatandaşımıza temel afet farkındalık eğitimi vermek. Yaklaşık 1 buçuk aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve farklı kesimlere çeşitli eğitimler veriyoruz. 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle toplumda afet farkındalık bilincinin artırılmasına yönelik olarak bir dizi faaliyetler yürütmekteyiz” dedi.

Yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktaran Ekinci; “Sivil Tolum Örgütleri ve afet gönüllülerimize yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza 1 saatlik temel afet farkındalık eğitimlerimi veriliyor. Verilen bu eğitimler yıl boyu devam edecek. Vatandaşlarımızın afet bilinci noktasında evlerinden dahi eğitim almaları mümkün. Alınan eğitimler ile bilinçli aile ve birey olmaları noktasında yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlar bu noktada eğer afet gönüllüsü olurlarsa ileride meydana gelecek afetlerde daha hazır ve bilinçli hareket eder." İfadelerini kullandı.

Yıl içerisinde ülke genelinde 100 bin kişiye afet çantası dağıtılacağını aktaran Ekinci; "Bakanlığın yapmış olduğu çalışma ile 100 bin adet afet acil durum çantası yaptırılıyor. Bunlar yapıldıktan sonra da toplumun belirli kesimlerine dağıtılacak. Belediyelerimiz ve diğer imkanı olan gruplarımızda afet çantası yapıp çoğaltarak mümkün mertebe halka dağıttığı taktirde daha geniş tabana yayılır. Afetler anlamında eksik olan hususu da afetler yılı vesilesiyle yerine getirmiş tamamlamış oluruz diye düşünüyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.