Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri Sivas’ta Primemall Alışveriş Merkezinde Adem Demir’e yapılan saldırıyı kınadı. Grup adına konuşan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, HD İskender döneri protesto etmek için yürüyüş yapacaklarını söyledi.

Yapılan menfur saldırıda yer alan kişilerin acilen cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Güller: “Pazar Günü akşam saatlerinde Sivas’ta Primemall Alışveriş Merkezinde HD İskender dönerde Adem Demir’e menfur bir saldırı olmuştur. Milletvekili adayımız Adem Demir’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Eşi ve çocuğunun yanında kendisine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

AVM’nin Sivas için değer olduğunu ancak bu tür saldırıların protesto edilmesi gerektiğinin altını çizen Güller: “Biz bu AVM’yi yıllar sonra bulduk gerçekten de Sivas’ın değeri. Ancak orada çalışacak kişilerin seçilmesi lazım. Bu arkadaşımız eşi ile birlikte yemek yemeye gidiyor. Orada garsonlarla adisyon noktasında tartışma yaşanıyor. Daha sonra çalışanlar arkadaşımızı komaya sokarcasına eşi ve çocuklarının önünde dövüyorlar. Sivas’ta o AVM yapılırken alkollü mekan açılmaması için protesto yapan arkadaşlarımız bu çirkin saldırı içinde meydana çıkarak protesto yapması gerekiyor. Saldırı kendi partimizden birine yapıldı diye tepki göstermiyoruz. Bu saldırı başka bir siyasi partinin mensubuna veya herhangi bir vatandaşa da yapılabilirdi. Gerekli kişilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. HD İskenderi biz Sivas’ta istemiyoruz” ifadelerini kullandı.