İçerisinde; hayvan hastanesi, hayvan oteli, oyun parkurları ve doğal ortama uygun donatıların yer alacağı yeni barınak, hayvan severler başta olmak üzere her kesimin beğenisini kazanacak. Bakım merkezinde bulunan hasta hayvanların tedavilerinin de yapılacağı yeni barınakta, dışarıdan getirilecek sahipli hayvanlar da ameliyat edilip tedavi ve bakımları yapılabilecek.  Otelin yapımına ise Nisan ayında başlanacak.

Otelin son durumu  hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Aslan hayvan otelinin projelerinin hazır olduğunu ancak bulunan yerlerin köylüler tarafından sürekli şikayet edildiği için otelin yapımına başlayamadıklarını söyledi.

KÖYLÜLER OTELİN KÖYLERİNE YAKIN OLMASINI İSTEMİYOR

Aslan, “Başkanımızın talimatları dolayısı ile yeni bir barınak için projelerini hazırlıyoruz. Yeri ile ilgili yazışmalarımız var. Yer konusu kabul edildikten sonra hayvan bakım oteli şeklinde bir yer yapacağız. Örneğin evinde kedi, köpek, kuş gibi hayvanları bulunanlar tatile gittiklerinde belirli bir ücret karşılığında haftalık ya da aylık periyotlarda bakımlarını yapacağız. Otel bin tane köpeğe bakabilecek kapasitede olacak. Her bir hayvan için kendisine özel kafesler olacak. Üç öğün yemekleri verilecek. Bakımları ve tedavilerini yapacağız. Vatandaş köpeğini bıraktığı gibi alabilecek. Ancak yeri henüz tam netlik kazanmadı. Daha önce çeşitli yerler bulduk ancak alana yakın yerlerde bulunan köylüler merkezin kurulmasına karşı çıkıyorlar. Şikayet ediyorlar. Şuan bir yer bulduk orayla ilgili de yazışmalarımız devam ediyor. kimseyi rahatsız etmeyecek bir konumda. İnşallah 2017 yılı nisan ayında başkanımızın da talimatları ile merkezin yapımına başlayacağız” dedi.

YEMEK PROBLEMİMİZ YOK

Sokaklarda gezen başıboş hayvanları kışın kazalardan şehre yakın yerlere bırakıldığını belirten Aslan şöyle konuştu: “Köylüler kazalarda kısırlaştırma merkezleri ya da barınak olmadığı için 20- 25 tane getirip şehrin girişlerine çıkışlarına bırakıyorlar. Bıraktıkları an bize haber veriliyor. Ekiplerimiz o köpekleri topluyor. Bizim barınağımız da şuanda 870 tane köpeğimiz var. Köpeklerimizin yıllık olarak 20 ton mamalarını aldırıyoruz. 20 tondan sonra 22 tane hastane, yurt, askeriye ve lokantalardan yemek artıklarını alıyoruz. Eskiden bir öğün yemek veriliyordu, şuanda bunu üç öğüne çıkarttım. Çeşitli kurumlarla yaptığımız yazışmalar sonucu artık yemek ve ekmeklerini almaya devam ediyoruz. Yemek konusunda bir sorunumuz olmuyor. Şuanda arka kafeslerimizde ve ön kafeslerimizde kış dolayısı ile ısıtmalı sisteme geçiyoruz.Günlük olarak sokaklarda dolaşan ekiplerimiz var. Önce merkezden başlıyorlar. Başıboş köpekleri şikayet üzerine ekiplerimiz adreslere gidip hayvanları alıyor. Bir ay içerisinde yaklaşık 60 sokak köpeğini toplayarak kısırlaştırıyoruz. Şirket bize veriyor.”