MELDA GENEŞ

Hayatını çocuklarına adayan ve simitçilik yaparak hayatın bütün zorluklarına göğüs germeye çalışan Şadiye Saygın, fedakarca hayatı boyunca simit satarak çocuklarını okutarak evlenmelerini sağladı.

Soğuk, sıcak, yağmur çamur demeden Sivas’ın caddelerinde simit arabası ile yaşam mücadelesini sürdüren, Şaziye Saygın 45 yıl boyunca esnaflık yaparak herkese örnek oluyor.

Hiç kimseye el açmadan, emeğinin karşılığını almak için tam 45 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Saygın, Hiçbir zaman hayata küsmediğini belirtiyor.

Şehrin en işlek caddesinde Sivas belediyesi tarafından kendisine tahsis edilen simit arabası ile gün boyu simit satan Şaziye Saygın “ilerleyen yaşıma rağmen işimi severek yapıyorum. Alın teri ile kazandığım parayı harcamak bana huzur veriyor. Ben 45 yıldır simit satıyorum. Çocuklarımı simit parası ile büyüttüm. Okuttum, evlendirdim. Tabiki bu işinde zorlukları var ama her zaman şükrediyorum” dedi.

Meslek hayatının 25 yılını Sivas’ın dışında da simit satarak geçirdiğini belirten Saygın, “Bandırma, İstanbul ve Antalya’da oturdum. Bu illerde de geçimimi simit satarak sağladım. Daha sonra memleketim Sivas’a geldim. Oğlumun okulu için. Eski mesleğimi memleketimde sürdürüyorum. 20 yıldır da Sivas’ta simit satıyorum. Tabiki zor oluyor. Özellikle kışın olumsuz etkileniyoruz. Ama ne yapalım bizim mesleğimizde bu. Evimi simit parası ile geçindiriyorum. Çok şükür bugünlerimize. Hayatımdan çok mutluyum. Her gün yeni vatandaşlar ile tanışıyorum. Genci yaşlısı, erkeği, kadını herkes bana hayırlı işler dileyerek beni motive ediyorlar. Beni Sivas tanıyor. Bende bundan dolayı da çok mutlu oluyorum. Bazen bana diyorlar ki yeter artık çalışma! bende diyorum ki siz karışmayın bana ben çalışacağım. Ben çalışmaktan çok mutluyum. Sivas’ta sadece simit satan bir bayan olarak Ben varım. Banlara tek tavsiyem çalışsınlar. Evde ne oturuyor bu bayanlar. Evde oturan bayan hayata karamsar bakabilir. Bu sebepten dolayı tüm bayanların iş hayatının her bölümünde aktif olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.