SÜMEYRA DENİZ

Türkiye’nin en uzun soluklu şehir dergisi olan Hayat Ağacı, 33. sayısıyla okurlarının huzuruna çıktı. “800 Yıllık Sıhhat Yurdu” kapak sloganıyla yayınlanan son sayıda Sivas kültürüne dair birbirinden ilginç dosyalar yer alıyor. 800. yılı kutlanan Sivas Şifaiye Medresesi’ne geniş yer ayrılan 33. sayıda çok değerli görsellere ve araştırma metinlerine yer verilmiş. 

Son sayı Berat Demirci’nin “Geçmiş Bayramlarınız Mübarek Olsun” adlı denemesiyle açılıyor. Daha sonra sırasıyla Prof. Fuat Bozkurt, Halûk Çağdaş ve Prof. Nazım Hikmet Polat’ın incelemeleri geliyor. Tekin Şener’in Ozan Ali Kızıltuğ’a dair röportaj yazısı bu sayıda ilgi çeken dosyalardan biri. Ardından 800. yaşını kutladığımız Sivas Darüşşifası ile ilgili titiz araştırmalar peş peşe sıralanıyor. Müjgân Üçer, Prof. Sarper Yılmaz, Doç. Erdal Eser ve Prof. Kemalettin Kuzucu esere farklı yönlerden bakan çalışmalarıyla Hayat Ağacı’nın 33. sayısında yer alıyor. Bunların dışında yine Sivas kültürü ve tarihine farklı pencereler açan metinler sıralanıyor. Kadir Pürlü, Faruk Aburşu, Yücel Mutlu, Salih Şahin, Yunus Özel, Erhan Paşazade, Doğan Kaya, Talip Mert, Ahper Nuri Delican gibi değerli kalemlerin dosyaları bu sayıda okurla buluşuyor. 

Büyük bölümü ilk kez yayınlanan eski fotoğraflarla süslenen son sayı Hayat Ağacı’nın alışılan çizgisini devam ettiriyor.