Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğiyle Gıda Bankası’ndan yardım alan ihtiyaç sahibi kimselere kışlık odun dağıtımı devam ediyor.

Mart ayına kadar 2 bin 500 civarında ihtiyaç sahibi kimseye toplam 625 bin TL değerinde torbalanmış çam dağıtılması hedeflenirken bu hedeften şimdiye kadar 1780 aileye ulaşılarak toplamda 225 bin TL değerinde 165 ton odun dağıtımı gerçekleştirdi.

Hayat Ağacı Derneği'ne her yıl katkı sağlayan Tüdemsaş, dağıtılan odunların yüzde 80'ini karşılıyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile hayırsever vatandaşların bağışladığı hurdaların yanı sıra, Sivas Belediyesi’nin park bahçe çalışmalarından elde edilen odunlar, Sivas merkezde dul, yetim ve düşkün kimseler için yakacak olarak değerlendiriliyor.

Kışlık odunlar, Tüdemsaş'ın katkıları ile bu sene diğer senelerden farklı olarak torbalanmış çamlardan oluştu. Hayat Ağacı Derneği, her bir aileye, toplamda 500 kilogram,  piyasa değeri 250 TL civarında olan 10'ar torba odun dağıttı.

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile Mart ayına kadar 2 bin 500 civarında ihtiyaç sahibi kimseye toplam 625 bin TL değerinde torbalanmış çam dağıtılması hedefleniyor.

Hayat Ağacı Derneği ekipleri, torbalanmış çamları, hayır sahiplerinin katkı ve destekleri ile Gıda Bankası'ndan ücretsiz alışveriş yapan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar teslim ediliyor. Yakacaklarını teslim alan kimseler, yardımın ulaştırılmasında emeği ve katkısı olan herkese duacı oluyor.