MEHMET TIRPAN

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas’a yapılacak olan Hayvan pazarı ve Ot Borsası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

2020 yılında kovalı mevkiine yapılacak olan tesislerin Sivas’a değer katacağını aktaran Hastaoğlu, “İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Sivas Valiliği öncülüğünde projeler 2020 yılında Kovalı bölgesinde hayata geçecek. Önümüzdeki günlerde yer tahsisi yapılacak. Yaklaşık 2 ay içerisinde temel atacağız. Hayallerimiz gerçeğe dönüşecek” dedi.

Projelerin DAP’tan destek alınarak yapılacağını aktaran Hastaoğlu, “Göreve geldiğimizden bugüne kadar Hayvan Pazarı ve Ot Borsası konusu üzerinde oldukça fazla durduk ve emek verdik. Şimdiye kadar da oldukça fazla gayret gösterdik. Bu tesislerin Sivas’a kazandırılmasında aslına bakarsak geç kaldık. Geçmiş yıllarda bu iki konu hakkında bazıları önümüze müthiş derecede engeller çıkardılar. Biz belli bir noktaya kadar işleri getiriyoruz boynumuzu koparıyorlar pat aşağı iniyoruz. Salih Ayhan’ın Sivas’a Vali olarak atanmasının ardından projeleri belli bir noktaya getirerek ivme kazandırdık. Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Sivas’a gelmesinde Valilikte protokol imzaladık. Allah nasip ederse yer tahsisinin ardından kısa sürede temel atacağız. Projelerimiz hazır. Kovalı Bölgesinde Hayvan Pazarını faaliyete sokacağız. Kaba yem açığını gidermek anlamında Ot Borsasını da kuracağız. 80 dönümlük bir alanda iki projeyi birlikte yürüteceğiz. Ot Borsası Türkiye’de bir tektir. Ticaret Bakanlığından almış olduğumuz ruhsat sadece bizde var. Ot Borsasını Sivas olarak resmiyette kurduk. Türkiye’de nerde olursa olsun tamamını biz yürüteceğiz. Hepimizin bildiği gibi Sivas yüzölçümü bakımından 2 sırada. Sivas’a yakışan bir proje olacak ve çokta rantabl bir şekilde çalıştırılacak. Türkiye’nin ortasında olmamız sebebi ile her tarafa yem yetiştirebileceğiz. Alıcı ve satıcıyı Sivas’ta buluşturacağız. İnternet üzerinden satış yapılabilecek. Yemle ilgili laboratuvarlarda yaptık. Rahatlıkla analizler yapılabilecek. Ürünün değerlerini herkes görecek ve ona göre alış satış yapılacak. Boşta mera alanları var. Devletimizin bu konuda çok ciddi destekleri var. Meraların boş kalacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.