Yüksel MENEKŞE

Sivas Belediyesi Meclisi Bitirim Zeki’nin isminin, Subaşı Hanının önüne yapılan alana verilmesi kararlaştırdı. Memleket Gazetesine yaptığı röportajda isminin bu alana verilmesinin en büyük hayali olduğunu belirten Bitirim Zeki, ‘’Hayattayken bu mutluluğu yaşamak istiyorum’’ demişti. Bitirim Zeki’nin bu isteğini geri çevirmeyen Başkan Sami Aydın, konuyu Belediye Meclisine taşıdı.Geçmişte Yeşilçam’da birçok ünlü isimle kamera karşısına geçen Sivaslıların ‘Bitirim Zeki’ diye tanıdığı Zeki Keskin’in isminin Kerim Çavuş Caddesi üzerinde bulunan meydana verilmesi mecliste görüşüldü.

Söz konusu meydana Bitirim Zeki Meydanı ismi verilmesi hakkındaki düşüncelerini ifade eden Belediye Meclisi Üyesi Cafer Çongar,   “Bitirim Zeki, şehrimizin değeridir. Fakat mecliste görev aldığım süre içerisinde birçok şeye şahit oldum. Benim temennim ve düşüncem birilerinin ismi değiştirilerek böyle uygulamalar yapılmamalıdır. Yoksa Bitirim Zeki’nin isminin meydana verilmesini biz de destekliyoruz” dedi. Mecliste yapılan oylamada konu oy çokluğu ile kabul edildi ve Bitirim Zeki’nin isminin Kerim Çavuş Caddesi’nde bulunan meydana verilmesi kararlaştırıldı.

Bitirim Zeki ise mutluluğunu dile getirerek Belediye Başkanı Sami Aydın ve emeği geçenlere teşekkür ederek, ‘’Ben Sivas’ı çok seviyorum. Bu bir onurdur. Bu alanda yıllarım geçti, bizler faniyiz ama ismimim burada kalıcı olması beni çok gururlandırdı’’ dedi.