Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas merkeze 25 km mesafede Kovalı Mevkiinde 814 hektar alana kurulan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin Sivas’ın ekonomisine büyük canlılık kazandıracağını, istihdam ve ihracat alanında atılım yapmasını sağlayacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylan alt yapı projelerinin yapım için 7 Haziran’da ihaleye çıkılacağını aktaran Gül, “Şehrimizin ekonomik olarak ileri hedeflere ulaşmasında katkı sağlayacak doğrudan ve dolaylı olarak 40 bin kişinin istihdamına olanak tanıyacak II. OSB’nin yanında ki alana Lojistik Merkezinin de yapılacak olmasıyla ayrı bir önem kazandı” dedi.

İhale ilanının resmi gazete ve yerel gazetelerde yayınlandığını hatırlatan Gül, “Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı işleri ihalesi 07 Haziran 2018 günü ihalesi yapılacak. İhale süreci bir hafta 10 gün sürecek. Yaklaşık 144 milyon liralık bir yatırım KDV’sini ve iş artışlarını da sayarsak 150 milyon liralık bir yatırım. Altyapı inşaatının ardından da yer talebinde bulunan ve yer tahsisi yapılan firmalar inşaatlarına başlayarak, üretime geçebilecekler. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde onaylı imar planına göre 226 adet sanayi parseli bulunuyor, parsellerin sanayicilere tahsis edilmesine devam ediliyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesinde her türlü desteği sağlayan, Acele kamulaştırma ve yerelde ihale etme yetkisi verilmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlı Faruk Özlü’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.