SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın en bilinen yöresel lezzetleri arasında olan kelleye havaların soğuması ile ilgi daha da arttı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde kellecilerin yolunu tutuyor.

Kelleci esnaflarından Muammer Kantar; “ Uzun yıllardır bu işi yapıyoruz ve Sivas’ın en meşhul lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz ki kelledir. Yılın oniki ayı kelle satışı yapıyoruz ama soğuk havalarda ve kış mevsiminde kelleye olan ilgi daha da artıyor. Vatandaş kelle yiyebilmek için sabahın en erken saatlerinde kelle yemeye geliyor. Tabi haliyle biz onlardan daha erken geliyoruz. Sonuçta kelle zahmet, özen ve ustalık isteyen bir iş” dedi.

Kantar; “ Kellenin  en bilindik özelliği faydalarının yanı sıra besleyici olmasıdır. Bir adet kelle yiyen kişi gün boyunca tok kalabilir. Neredeyse 15-16 saati taş fırınların içerisindeki kazanlarda pişen kelle mükemmel bir lezzete kavuşuyor, ister istemez insanlar bu lezzeti tadabilmek için erken saatlerde geliyor. Bunun aslında usulü sabah namazından sonra çıkan vatandaşlar kellecilere gelir direk ancak günümüzde insanların iş hayatı nedeniyle bizlerde kelleyi biraz daha fazla yaparak esnafların yada işine gitmek isteyen kişilerin de tüketebilmesi adına fazla fazla pişiriyoruz. Doyurucu olması nedeniyle sıcak havalarda aşırı bir talep olmasa da kış aylarında vücut direnci arttırmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri de biz kelleciler oluyoruz. Şuan için işlerimizden memnunuz çok şükür. Tüm Sivas halkını kelle yemeye davet ediyorum”diyerek açıklamasını sonlandırdı.