MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yapımı süren yeni hastane binası, Kadın ve Çocuk Hastanesinin işleyişi ve uzaktan eğitimle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlk olarak yeni hastane binası inşaatı hakkında bilgiler veren Rektör Yıldız, “Bu sene hastanemizin temeli atıldı. Bazı kısımlarda 1. Kata çıktık. Toplam 11 bölüm 3 bloktan oluşuyordu. Blokların birçoğunu da yaptık. İnşaat devam ediyor. Bu yıl yeni binamızın yüzde 10’luk kısmını bitireceğiz. Hava koşulları iyi giderse çalışmalar sürecek” dedi.

Bu yıl faliyete giren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin işleyişi hakkında da açıklamalarda bulunan Yıldız, “Şuan itibari ile de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili tüm alanlarda hizmet veriyoruz. Tam kapasiteli çalışıyor. Zaman zaman başka illerden hastaların geldiğini tespit ediyoruz. Kadın Doğumda hoca eksikliğimiz yok. Çocukla ilgili yan dal anlamında uzmana ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığına zaman zaman hoca eksikliğimizi bildiriyoruz. Sivas’a talep ettiğimiz yan dallarla ilgili atama yapılırsa hiç bir eksiğimiz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Salgın süreci nedeniyle uzaktan eğitime devam edildiğinin de altını çizen Rektör Alim Yıldız sözlerini, “Uzaktan eğitimle öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Bütün Üniversitelerde Ekim ayından itibaren uzaktan eğitime başladık. Alt yapımızı güçlendirdik. Şuana kadar uzaktan eğitimle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Bazı öğrencilerin internet erişimi ile ilgili sıkıntıları var yaşadıkları bölge ile ilgili ancak sistem itibari ile herhangi bir sıkıntı yaşamadan devam ediyoruz. Bu hafta sınavlara başladık. 11 gün içerisinde sınavları yapmış olacağız. Zaman zaman öğrencilerden gelen tablet ve bilgisayar talepleri var. Bu talepleri elimizden geldiği kadar karşılıyoruz. Bazı öğrencilerimize tablet gönderdik. İlk dönemi uzaktan eğitimle bitireceğiz. İkinci dönem için şuan da bir şey diyemiyoruz. Hastalığın seyrine göre tekrar eğitimle ilgili bir karar verilecek. Şuan için bir şey söyleyemiyoruz. İnşallah bu salgını biran önce atlatırız. Aşı ile ilgili çalışmalar tamamlanırsa öğrencilerimizle yüz yüze eğitim yapmak istiyoruz. Öğrencilerimizde uzaktan eğitimde yaşadıkları zorlukları bize bildiriyorlar. Uzaktan eğitim hiç bir zaman yüz yüze eğitimin yüzünü tutmaz. Mecburiyetten meydana gelen bir durum var. İnşallah kısa sürede bu durumdan kurtarırız. Öğrencilerimize iyi bir eğitim vermek için uğraş gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.