Mehmet TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, inşaatı devam eden valilik ek hizmet binasının yerini eleştirdi. Paşabahçe’ye giden yolun imara açılmaması gerektiği görüşünü savunan Coşkun, bu bölgenin  “Sivas’ın nefes alanı” olduğunu söyledi.

Sivas’ta oldukça fazla hazine arazisi olmasına rağmen valilik ek binasının o bölgeye yapılmasının son derece yanlış olduğunun altını çizen Coşkun: “Yer konusunda sıkıntımız mı var? Zamanında o bölgeye yapılan apartmanların da o denli yüksek olması hata idi. En fazla 3-4 kat olmalıydı. O boğazı kestik. Şimdi bu hatayı resmi kurumların yapması daha vahim. Arazi sıkıntısı yok. Oldukça fazla hazine arazisi var. Yapılacak en son yerdi orası. Hata üstüne hata yapılıyor. Bu hatalardan vazgeçilmeli” dedi.

Bina tamamlandıktan birkaç yıl sonra o bölgeye valilik binasını yaptıklarına pişman olacaklarının altını çizen Coşkun: “Yıllar sonra, ‘Neden böyle oldu?’ denecek. O bölgenin böyle adım adım işgal edilmesi yanlış. Kim ne düşünürse düşünsün, yanlışa yanlış demeliyiz. Allah soracak. Biz bu mevkilerde boşa bulunmuyoruz. Biz burada bulunduğumuz sürece bunlardan mesulüz. Alonet binasının da o bölgeye yapılması büyük bir yanlış. Valilik ek binası, eski Numune hastanesinin yerine yapılabilirdi. Valilik, yeni bir binaya ihtiyacı olunca oraya bir bina daha yapacak. Onun yanına başka kurum göz dikecek. Biz oralar yeşil alan olsun, Paşabahçe’ye kadar halkımızın eğleneceği, dinleneceği, spor yapacağı tesisler olsun istiyoruz ancak valiliğimizin gözünü dikmesini duyunca inanın şok oldum. Temeli atıldığında gittik, baktık ve ‘yine bir hata’ dedik. Hata üstüne hata yapıyoruz. Arkadaşlarımızın hoşuna gitmeyecek ama bu doğruları söylemezsek olmuyor, kim söyleyecek?” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.