MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Tarım noktasında Sivas’taki ürünlerin analizinin detaylı bir şekilde yapılaması noktasında mevcut bulunan laboratuarlarını yenilediklerini ve yeni mühendisler aldıklarını söyledi.

Mevcut olan laboratuarın hububatlarla kısıtlı olduğunu hatırlatan Hastaoğlu, “Cihazlarımız yeniledik. Şuan hububatın daha gelişmiş hallerini inceleyebiliyoruz. Bu konuda da büyük bir yol kat ettik. 14 yeni cihazı ve gıda, kimya ve ziraat mühendilerini bünyemize kattık. Lisanslı depolarda bulunan ürünlerin analizleri rahatlıkla yapılabiliyor” dedi.

Yapılan analizlere göre ürünlerin sınıflandırıldığının altını çizen Hastaoğlu, “Sivas’ta tarım ürünlerinin analizini tam anlamıyla yapamıyorduk. Daha önceden laboratuvarımız vardı ancak küçük çaplı ve imkanlar kısıtlı idi. Şimdi tüm ürünleri rahatlıkla analiz edebiliyoruz. Şuanda bünyemizde 14 mühendis var. Laboratuarlarımız geliştirmekle hem istihdama katkıda bulunduk hemde detaylı inceleme yapma şansı elde ettik. Tüm bu işleri borsamızda bulunan 8 personel ile gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde hayvan pazarı açıldığında da yine yeni istihdam alanları açılmış olacak. Mevcut anlaşmalı depolarımızın yanı sıra 5 yeni depo ile de anlaştık. Önümüzdeki günlerde daha önce görüşüp anlaşamadığımız depolarla anlaşmaya varmaya çalışacağız. Ne kadar çok depo ile anlaşma sağlarsak o kadar fazla istihdam sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.