MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Göreve geldiği günden itibaren şehir için önemli olan Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinin üzerinde çok fazla durduğunu söyledi.

Şehirdeki insanların Üniversite denildiğinde akıllarına ilk hastanenin geldiğini vurgulayan Rektör Alim Yıldız, “Sağlık problemi olan her hangi birisi öncelikle hastaneye gidiyor. Hastanede eksikliklerin olmaması gerekiyor. Yani bir hastamız hastaneye müracaat ettiğinde bizim hastamızı bir başka yere göndermememiz lazım Tedavisini Sivas’ta alması lazım. Bu nedenle hastaneye ağırlık veriyoruz” dedi.

Şehir dışına tedavi olmak adına giden hasta ve hasta yakınlarının bir çok sorun yaşadığını vurgulayan Rektör Yıldız, “Hiçbir hastamızı il dışına göndermek istemiyoruz. Bu sebeple hastaların tedavilerinin kendi şehirlerinde yapılması gerektiğini hep düşündük. Bu sebeple hastanemize hem cihazlar anlamında büyük bir yatırım yaptık hemde hastanenin iyileştirilmesi konusunda adımlar attık. Tabi ne kadar cihaz ve yatırım yapılırsa yapılsın hastanede ilgili Ana Bilim Dallarında hocalarınızın da olması gerekir. Eğer hoca olmazsa mecburen gelen hastayı başka illere gönderirsiniz. Bu açıdan da en fazla hoca aldığımız yer hastane oldu. Örneğin bir önceki ilanımıza bakıldığında büyük  çoğunluğun Tıp Fakültesine alınan akademisyenlerden olduğu görülür. Eskiden belki daha kolaydı. Bir dahiliye her şeye bakıyordu. Ancak şuan yan dallar var. Çocuk Bölümü ve Kadın Doğum gibi bir çok bölümde yan dallar var. Bu yandallarda da hocaların olması gerekir. Biz bu çalışmaları yapıyoruz. Yandal da hoca bulduğumuz anda ilan çıkıyoruz ve hocalarımızı kazanmaya çalışıyoruz. 5 yıl içerisinde Üniversiteye en fazla akademisyen aldığımız yer hastane oldu. Bu konuda hala açığımız var mı var elbette. Çünkü bazı branşlarda yan dal bulunamıyor. Bu sorunu da eğer Numune Hastanemizde bizde olmayan yan dal uzmanı varsa hastane yönetimi ile görüşerek birkaç günde olsa hocaların Üniversite hastanesinde görevlendirmelerini sağlıyoruz. Onlarda hastalarımıza bakıyorlar” şeklinde konuştu.