MEHMET TIRPAN

Genellikle Sivas’ta cihazların yetersiz olmasından dolayı tedavilerini yaptırmak üzere Kayseri’ye ve başka illere gitmek zorunda kalan hastalar Numune Hastanesindeki cihazların yenilenmesinin ardından tedavisini başka illerde yaptırmak zorunda kalmıyor. Bunun yanı sıra hasta göçü tersine dönerek Kayseriden ve çevre illerden hastalar tedavi olmak için Sivas’ı tercih etmeye başladı.

Kayseri’den Sivas’a tedavi olmak için gelen hasta ve cihaz hakkında bilgiler veren Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Fidan, Ambulans helikopter ile Kayseri’den hastanemize sevk edilen bebeğin yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Yeni cihazlar sadece Sivas’a değil çevre illere de hizmet verileceğini belirten Başhekim Yardımcısı Fidan, “Yakın zamanda hastanemize kazandırılan hipotermi ve EEG cihazı yenidoğan yoğun bakım ünitemizde kullanılmaya başlanması ile Kayseri ilinden hasta kabulünün gerçekleştirildi. Cihaz sayesinde Yenidoğan bebeğin beyin fonksiyonlarını takip ediyoruz. Hastanemizde vatandaşlarımıza en son teknoloji cihazlarla hizmet verebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sivas Numune Hastanesi olarak sadece Sivas’a değil çevre illere de hizmet veriyoruz. Daha önce alışılagelmiş şekilde Sivas’tan Kayseri’ye hasta sevki olurken, bu cihazla beraber tam tersi Kayseri’den Sivas’a ambulans helikopterle hasta sevki gerçekleştirildi. Şu an hastamız tedavi altında. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.