SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’a özgü olan çarık, kemik tarak, kilim, bıçak, ağızlık, kalemlik gibi ürünlerin satışının da yapıldığı Şifaiye Medresesi yaz aylarının gelmesiyle hareketlenmeye başladı.

Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden olan Buruciye ve Şifaiye medreseleri, ziyaretçilerine bir taraftan dinlenme imkanı sunarken bir taraftan da Sivas’a özgü el sanatı ürünleri de temin edebilecekleri bir yer olarak göze çarpıyor. Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdikleri eşyalar arasında Sivas bıçağı, kemik tarak ve kilimler başı çekiyor.

Şifaiye Medresesinde özellikle kış aylarında durma noktasına gelen hediyelik eşya ve el sanatı ürünlerin satışı yaz ayları ile tekrar esnafların yüzünü güldürmeye başlıyor. Esnaflar ise ; “ Malum Sivas’ta kış olunca turistlerin pek de geldiği bir yer değil zar zor kışı atlatıyoruz ve gözümüz kulağımız yaz mevsiminde gelecek olan ziyaretçilerde. Onlarda yavaş yavaş gelmeye başladı işlerimiz hareketleniyor, Sivas’a gelen her insan bizim misafirimizdir elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” dediler.