MELTEM DUMAN

Tempolu ve yoğun geçen bayramın ardından kültürel geleneklerini fırsat buldukça yaşayan vatandaşlar soluğu Tarihi Kurşunlu hamamında aldı.

Kepçeli mevkiinde bulunan tarihi Kurşunlu Hamamına yasakların kalkması ile birlikte ilgi arttı. Covid 19 salgını münasebetiyle bir süre kapalı kalan hamamlar, bayram sonrası vatandaşların uğrak mekanı haline geldi. Osmanlı’dan miras olarak günümüze kadar gelmiş olan hamam kültürünü uzun süredir etkisini gösteren salgın unutturmadı.

Yaşanan yoğunluktan memnun olan Hamam işletmecisi, ”Yasakların esnetilmesiyle birlikte halk soluğu işletmemizde aldı. İnsanlar günün yorgunluğunu atıyor. Hijyen için gerekli tedbirler alınıyor. Takunyalar, peştamallar ve havlular sık sık yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Salgın öncesi yaşadığımız mağduriyeti biran önce atlatmak istiyoruz. İnşallah işlerimizdeki hareketlilik sürer de bizlerde bulunmuş olduğumuz dar boğazdan biran önce kurtuluruz. Yasakların geri gelmesini kesinlikle istemiyoruz. Zaman zaman müşterilerimize sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Hamamı ise belirli saatlerde sık sık temizliyoruz. 1576 Anadolu beyler beyi Halhallı Behram Paşa tarafından yapılan hamamın iç kısmı klasik Osmanlı hamamlarına benziyor. Kesme taştan yapılan mimarisi ile büyüleyen tarihi hamamımız iki kısımdan oluşuyor. Hem kadınlar hem de erkekler için bölmeleri olan tarihi hamama yerli ve yabancı turistlerde oldukça fazla ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.