MEHMET TIRPAN

AK Parti Belediye Meclis üyesi Nevzat Yanmaz’ın Belediye Meclisinin çalışmaları hakkındaki yaptığı açıklamaların ardından kamuoyunda Meclis toplantıları ve ihalelerin canlı yayınlanması noktasında tartışmalar başladı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sivas Barosu ve MÜSİAD eski Başkanı Mustafa Coşkun, Belediye Meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanması gerektiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili Belediyeler adına Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasına ilişkin sözünün olduğunu hatırlattı.

Bir çok Belediyenin Meclis toplantılarını ve ihalelerini canlı olarak yayınladığını hatırlatan Çoşkun, “Belediye Meclis toplantıları ve ihaleler bir çok ilde canlı olarak yayınlanıyor ancak ilimizde yayınlanmıyor. Meclis toplantılarında görüşülen konulardan Sivas halkının da haberi olması gerekli. Eğer toplantılar canlı yayınlanırsa Belediye Meclisi de daha aktif hale gelir. Ortak akılla yönetim olur. Yapılan yenilikle meclis üyeleri toplantılara çok ciddi mazereti olmadığı sürece katılım sağlar. Gündemle ilgili ciddi hazırlık yapılır. Herkes dersine çalışır” dedi.

Belediye Meclisinde görüşülen konulara ilişkin şehirde bir hareketlenme olacağını aktaran Coşkun, “Seçmenler Meclise gönderdikleri insanların oradaki faaliyetlerini görüp değerlendirmesi lazım. Bu konuda bütün topluma verilmiş bir söz de var. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve AK Partili Meclis üyelerinin verilmiş sözü yerine getirmesi lazım. Verilen sözleri halkta Belediye Meclis üyeleri de takip etmeli. Yoksa sızlanmanın, şikayetçi olmanın bir anlamı yok. Belediyenin meclisinde yapılan çalışmaları herkes bilmeli. AK Partili 37 Belediye Meclis üyesi de bu konuyu iyi düşünmeli. Halkın, mahallelerin sorunlarının dile getirildiği, karara dönüştürüldüğü bir meclis daha iyi nasıl olabilir bu konuda herkes kafa yorsun. 37 Belediye Meclis üyesi boşa seçilmemiştir. Her üye aktif olarak çalışmalıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yerel seçim manifestosu incelenmeli. Belediye Meclis toplantıları hepimizin izleyeceği bir demokrasi şölenine dönüşmeli. Meclise projeler sunulmalı. Fikir alışverişi yapılmalı. Belediye Meclis üyelerinin işlevsel olup olmadığını da Belediye Başkanı açıklamalı. Bu konuda herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı hakkında da kamuoyu bilgilendirilmeli” ifadelerini kullandı.