MEHMET TIRPAN

Sivas gelişiyor mu? Sivas’taki göçün nedeni nedir?  gibi konularda ilimizde rastgele soru yönelttiğimiz vatandaşlar, yöneltilen sorulara farklı cevaplar verdi.

Vatandaşların kimisi Sivas’ın gelişmediğini, işsizlik yüzünden sürekli göç olduğunu, kimisi ise aksini iddia ederek göçün durduğunu ve Sivas’ın ciddi derecede geliştiğini ifade etti.

Yapılan sokak röportajlarında bazı vatandaşlar ise, Ülkemizde son yıllarda atak yapan sanayi üretimi ve her geçen gün büyüyen kalkınma oranlarının ne yazık ki Sivas’a yansımadığını İç Anadolu’nun en büyük yüz ölçümüne sahip Sivas’ta halen göç ve işsizlik sorununun devam ettiğini belirtti.

Yetkililerin göç ve işsizlik sorununa acil olarak çözüm bulmasını isteyen bazı vatandaşlar, Sivas’ta yaşanan göçün ana nedeninin işsizlik olduğu beyan etti.

SİVAS’TA İŞSİZLİK HAD SAFHADA

İsmini paylaşmak istemeyen bir vatandaş ise sorulan sorulara şu şekilde cevap verdi, “Sivasımızda işsizlik hat safhada. Gençlerimiz iş bulamamaktadır. Büyük şirketler ve iş adamları da büyükşehirlere yatırım yaparak, Sivas’taki göçüde tetiklemektedir. Özel sektörlere dahi artık torpil olmadan girilmesi çok zor. Hal böyle olunca gençlerimiz memleketlerinde iş bulamayınca çareyi büyük şehirlere göç etmekte buluyor. İnanıyorum ki, siyasilerimiz genç istihdamın oluşturulması için yeni projeleri hayata geçirecektir. Sivas’ın göz veren değil göç alan il olması gerekir. Sivas’ın gelişmesi konusunda da yapılan yatırımlar artırılmalı. Sivas’a hak ettiği değer verilmeli” ifadelerini kullandı.