MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Belediye seçimlerinin ardından geçen süreyi ve belediyenin yürütmüş olduğu çalışmaları değerlendirdi.

İlk olarak kent meydanının çevresinde yürütülen cephe çalışmalarını değerlendiren Başkan İnce, “ Geçen yıl İstasyon Caddesinde cephe düzenlemeleri çalışmaları yapıldı. Şuanda 2. Etap çalışmaları yapılıyor. Halkla sık sık bir araya geldiğimizde bu konuda serzenişlerin olduğunu görüyoruz. Bu konuda halk haklı olabilir. Biz özel mülkiyetteki insanların binalarını yeniliyoruz. Bu konuda kat maliklerinden belli bir bedel alınması gerekiyor. Vicdanların rahat etmesi lazım. Cephe düzenlemesi yapılan bölgelerin bir arka sokağında oturanlar da binalarının çatısının, pencerelerinin ve yalıtımının yenilenmesini istiyor. Belediyecilik insanlara eşit mesafede olmayı gerektiriyor” dedi.

Belediyecilik hizmetleri konusunda öncelik sıralamasında sıkıntıların olduğunu ifade eden Başkan İnce, “Belediyecilik hizmetlerinde acil yapılması gereken ve uzun vadede yapılması gereken hizmetler konusunda değerlendirme yaparsak bu sinsileye uyulmadığını düşünüyoruz. Cephe düzenleme çalışmalarına ayrılan Belediye bütçesinden şehrin trafik sorununu çözmek adına bütçe ayrılabilir. Şehrin öncelikli sorunu olan trafik sorununu çözmek adına alt geçit ve üst geçit projelerine ihtiyaç var. Bu noktada Belediyenin daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Orduevinin yerinde peyzaj çalışması düşünülüyordu. Halen bölgede çalışma yapılmadı. Kentin tam ortasında atıl durumda olan alan bizim zenginlik alanlarımız. Yani önceliği şehrin temel sorunlarına vermeliyiz. Seçim dönemimin ardından 2 yıl 6 ay geçti. İlk 2 yılın hazırlık çalışması olduğunu düşünüyoruz. 3.’üncü yılın ise artık projelerin tam anlamıyla hayata geçirilmesi noktasında adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. Cephe düzenlemesi ötelenip Sivas’ın daha önemli sorunları çözülebilirdi.” İfadelerini kullandı.