MEHMET TIRPAN

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Beşir Köksal, alınan karar doğrultusunda Halı Sahaların sportif faaliyetlerine tekrar başlamasının sektörde faaliyet gösteren esnafları memnun ettiğini söyledi.

COVİD-19 salgınından en fazla esnaf ve sanatkarların etkilendiğini vurgulayan Başkan Beşir Köksal, “Halı saha işletmecilerimiz, Salgın sürecini evlerinde geçirmiş ve yeni normal dönemle birlikte işyerlerine kavuştular. Alınan bu karar 5 ay süredir kapalı olan halı saha işletmecisi esnaflarımızı ve yanlarında çalışanlarını sevindirmiştir. Çünkü bu sektörde faaliyet gösteren esnaflarımız ve yanlarında çalışanlar, yaşanan virüs salgını nedeniyle mağdur olmuş, doğalgaz, elektrik, vergi, sigorta ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanmıştı. Gençlerimize sportif faaliyetlerde hizmet veren halı sahalarımızın tekrar faaliyete geçmesi yan ürün satan esnaflarımızı da hareketlendirmiştir. Halı sahalarımızın açılması ekonomiye de katkı sağlayacaktır” dedi.

Salgın dolayısıyla kurallara dikkat edileceğini aktaran Köksal, halı sahaların hijyen kurallarına, sosyal mesafeye, tesislerde temizliğe, maske kullanımına ve diğer kurallara riayet etmelerini temenni etti.

Başkan Köksal, normalleşme sürecinde mağdur olan kahveci başta olmak üzere diğer esnafların da mağduriyetlerinin giderilmesini arzu ettiklerini kaydetti.