Halep’e yardım elleri uzanmaya devam ediyor.

Neredeyse her hafta tırlar dolusu yardımların gönderildiği ilimizde dün bir tır dolusu un ve kuru gıda Halep’teki vatandaşlara verilmek için yola çıktı. Programa belediye başkan yardımcısı Ahmet Özaydın da katıldı.

Halep’e yardımlarının devam edeceğini belirten Beşir Derneği Sivas Şubesi basın sözcüsü Ahmet Bilgin,Beşir Derneği "Halep için uzat elini" yardım kampanyası ile Suriye deki iç savaş başladığı tarih itibari ile 254 temsilcilik ve kardeş kuruluşları ile birlikte Suriye halkının yanında olduğunu yardım faaliyetlerine hiçbir ayrım gözetmeden sürdürmektedir. Dünyada ne olursa neresi olursa olsun akan kan ve gözyaşlarını Uluslararası platformda duyurarak dünyanın gözü önünde çocuklar ölürken biz seyirci kalamayız. Karanlığa kızmak yerine bir mumda sen yak sözünü kendimize şiar edinerek el birliği ile bir an önce akan kan ve gözyaşlarının durmasını temenni ediyoruz.” Dedi.

HALEP İÇİN UZAT ELİNİ

Beşir Derneği Sivas temsilciliği olarak "Halep için uzat elini" kampanyasına destek olduklarını kaydeden Bilgin şöyle konuştu: “Sınırda Akçakale, Kilis, Reyhanlı Yayla dağın da bulunan koordinasyon merkezlerimizin kapasitelerini artırmak sureti ile ekiplerimiz ve ortak çalıştığımız Suriyeli sivil toplum örgütleri ile Suriye içerisinde yardım malzemelerinin dağıtımı nihai kullanıcı ise Suriyeli mazlum sivil halk ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Kilis 'te bulunan günlük 10 bin kişilik aşevi ve günlük 30 bin ekmek üreten fırınımızın kapasitelerini artırmak için Beşir Derneği Sivas temsilciliği olarak "Halep için uzat elini" kampanyasına destek olmaktayız. Bugün de aşevi ve fırının bir aylık kullanacağı un ve kuru gıda malzemelerini gönderiyoruz.”

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Şaban Yalman ise yardıma muhtaç olan vatandaşların bedenen olmasa da ruhen yanlarında olduklarını belirterek, “Bu gibi yardımlarımız zaman zaman devam ediyor. Bizler Suriye’deki vatandaşlarımızın bedensel olarak yanlarında değiliz ama ruhen yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bundan sonra da yapılacak ne varsa her zaman onlarla birlikte olacağız. Yardımlarımız da devam edecek. Beşir derneğimizin güzel ve islami davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.