Halep'te yaşanan katliama merhem olmak için Sivas'ta bir çok dernek harekete geçti.

Bir çok ülkenin ağır bombardıman altına aldığı Halep'te insanlık ölmek üzere. İnsanların yaşadığı açlık ve sefalet için Gaye-Der ve Yardımeli Derneği harekete geçti.

Gökmedrese Anadolu Yardımlaşma ve Eğitim Derneği ve Yardımeli Derneği Sivas temsilcisi Şahin Perçin İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Perçin daha sonra Halep’e yapılan un kampanyası hakkında bilgiler verdi. Perçin Halep için Müslümanlığın harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Gaye-der olarak Sivas’ta bir  kampanya başlattık. Bir tır da çok yakında inşallah göndereceğiz. Bu sefer un olarak göndereceğiz. Daha önce kıyafet gibi şeyler yollamıştık. Şimdi de unu çok yakında inşallah gönderme yi planlıyoruz” dedi.

Halep'te bir ekmeğin 25 TL olduğunu ifade eden Perçin işte bu kardeşlerimizin zor zamanlardan kurtulması için kampanya başlattıklarını söyledi. Perçin şöyle konuştu:

“Kampanyamızda inşallah un olacak bu sefer. Çünkü bir haber dinledik, bir Suriyeli kardeşimiz, Türkmen kardeşimiz diyor ki “Burada bir ekmek 25 lira. 25 liraya 4 tane ekmek alıyorsunuz bir aileye o da bulabilirsen. Bir aile dört ekmeğe 100 lira veriyor. Şimdi düşünün bizim memleketimiz de israf edilen ekmeklere baksak milyonlarca ekmek israfa ediliyor. Bunu yanına koyduğunuz zaman, eğer israftan vazgeçersek Suriye’deki o insanların karnını doyuracağız. Yani bugün orası kan ağlıyor. Biz bu insanların ölmemesi için mücadele etmeye çalışıyoruz. En azından çocuklarımız var orada yaşlılarımız var. Ve dikkat ederseniz oradaki sistemin ve onun yardakçılarının yaptıkları şey oradaki terör bahanesi ile halkı bombalamak. Bugün orda fırın kalmamış. 4 tane fırın 300 bin nüfusa ekmek çıkartmaya çalışıyor. Tabiî ki bu da yeterli olmuyor. Hastanelerin tamamı bitmiş. Doktorlar dışarılarda gelen yaralıları kendi kıt imkanları ile ilaçta olmadığı için belki de narkoz bile olmadan insanları açıkta ameliyat etmeye çalışıyorlar. Yaralarını dikmeye çalışıyorlar. Bunların inşallah oradan kalkmasını istiyoruz. Bir torba un 63 lira. Yani bir ton un düşünelim.  Yüz torba ediyor. Bu 1 milyon 300 bin lira. Nakliye de bunun içerisinde. Eğer dostlarımızın böyle bir düşünceleri varsa, bize destek olmayı düşünen kardeşlerimiz varsa derneğimize müracaat edebilirler. Bize ulaşabilirler.”