MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken Sivas’a güzel bir fuar alanı kazandırmak adına yer tahsisi konusunda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile sürekli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Sivasspor Tesisleri civarında bir arsanın devrinin yapılmasını talep ettiklerini aktaran Başkan Eken, “Fuar alanının yapılacağı arsanın odamıza devredilmesinin ardından Sivas’a fuar alanı yapacağız. Sivas’a yeni ve güzel bir fuar alanı oluşturmak adına halen görüşmelerin sürüyor. Sivas’a yeni bir fuar alanı kazandıracağımızın geçmiş yıllarda sözünü verdik. Biz halen sözümüzdeyiz” dedi.

Arazi konusunun ileri ki günlerde tam olarak netleşeceğinin altını çizen Başkan Eken, “Şehrin bir fuar alanına ihtiyacı var. Belediye tarafından bize verilen arsaya kendi imkanlarımızla güzel bir fuar alanı yapacağız. Fuar alanında Sivas’ın değerlerini gıda, tarım, turizm fuarlarında ön plana çıkaracağız. Fuar alanı nitelikli olacak ve çevre illere de hizmet verecek. 2021 yılının sonunda belirlenen arazinin yer tahsisi yapılırsa hemen çalışmalara başlayacağız. En kısa sürede Sivas’ın hak ettiği bir fuar alanını ilimize kazandırmak istiyoruz. Sivas’ın potansiyeli var. Biz Sivas’taki üreticilerimize sahip çıkarak inşallah bunu çok iyi noktaya geçireceğiz” ifadelerini kullandı.