SEYİT ÖMER YILDIZ

Yıllardır Sivas’ın merkezinde faaliyet gösteren sebze meyve halinin içler acısı hali son buluyor, hal bölgesinin üzerinin kapatılması ve çevre düzenlemesinin yapılması için Belediye ihaleye çıkıldı.

Uzun yıllardır merak konusu olan ve Sivas gibi bir şehre yakışmayan hal için ihale süreci başladı. Projeyle birlikte sebze meyve hali hem yenilecek hem de modern bir görünüme kavuşacak. Özellikle sonbahar ve kış gibi yağışların bol olduğu dönemde esnaflar akan yağmur suları ve kardan mağdur olurken vatandaşlarda alışverişlerini yapmakta zorlanıyorlardı.

Yapılacak proje ile birlikte sebze meyve halinin üzeri kapatılarak olumsuz hava şartlarından artık etkilenmeyecek. Hem esnaflar hem de vatandaş rahat bir nefes alacak.

Sebze meyve hali esnaflarından Ethem Yıldız; “ Halin üzerinin kapanmasına ilk önce ben ve esnaflarımız sevinecek, bir kaç ay kapalı kalacağız sıkıntı yaşayacağız ama sonunda inşallah hepimiz rahat edeceğiz. Eğer bu halin üzeri kapanırsa kardan yağmurdan çamurdan kurtulmuş olacağız. Zaten kısıtlı bir alanda iş yapmaya çalışıyoruz buraya gelen vatandaşlarımızda bu dar alanda alışverişlerini yapmaya çalışıyorlar yıllardır, en azından bundan sonra ki süreçte proje tamamlandığında hepimiz rahatlayacağız” dedi.