SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediyesi’nin uzun yıllardır hayata geçirmeyi planladığı ve somut adımların atılıp proje çalışmalarının tamamlandığı perakende sebze meyve halinde esnaflar beklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda alanda kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağı açıklaması üzerine hal esnafı heyecanla beklemeye başlarken kendilerine henüz bir tebligat yapılmadığını dile getirdiler. Esnafın şimdi merak ettiği diğer bir konu ise ramazandan sonra mı yoksa önce mi taşınma başlayacak.

Perakande sebze meyve hali esnaflarından Ferhat Çobanoğlu; “ Şuana kadar bizlere herhangi bir bildirim gelmedi ama gideceğimizi biliyoruz. Aşağı kısımda dikilitaş bölgesinde otobüslerin toplanma alanında bir çalışması olacak Sivas Belediyesi’nin, bizlerde burada esnaflar olarak merak ettiğimiz konu ise ramazandan sonra mı taşınacağız önce mi ? bunu merak ediyoruz” dedi.

İnşallah en kısa zamanda taşınırız ve Sivas perakande sebze hali yeni yüzüne kavuşur diyen Çobanoğlu; “ Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bu hal projesini bitirecek inşallah öyle ümit ediyoruz. Tabi eğer belediyemiz zorlanmayacak ise halin ramazadan sonra taşınması esnaflarımız için iyi olacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.