YÜKSEL MENEKŞE

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi, o zamanki ismiyle Boğaziçi köprüsünde açılan ilk atışta karnından vurularak yaralanan Sivaslı Tayyip Ayvalıoğlu, kanlı gecenin bir yıl ardından gazetemize konuştu. İstanbul’da yaşayan ve ailesinin Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı nedeni ile ismini Tayyip koyduğu gazi, 15 Temmuz gecesinin heyecanını hala içinde yaşadığını belirtti. O geceyi anlatan Ayvalıoğlu, ‘’Evdeydim, darbe girişimini öğrenince hiç düşünmeden, tereddüt etmeden o zamanki ismiyle Bogaziçi köprüsüne gittim. Hainler gizlenmiş, siper almışlardı. Ateş açıldığı anda kimse kaçmıyordu ve bir daha çok yürüyorduk. Bir Çanakkale ruhu vardı orada. Ateşi açıyorlar, biz tekbirlerle daha çok üstlerine yürüyorduk. Vurularak yere düştüm. Kuzenim üzerime yattı siper etti kendini. Sonra ambulansa bindirildim. Hainler ambulansa dahi ateş ettiler. Bu, savaşta dahi suçtur. Hainleri püskürttük, çok mutluyum.

İnsan vatanı, namusu ve bayrağı için yaşar. Biz de vatanımızı ve bayrağımızı sevdiğimiz için 15 Temmuz köprüsüne koşa koşa gittik o gece ve zaferi kazandık. Bu millet böyle bir hainliği inşallah bir daha yaşamaz. Ama yine böyle bir şey olursa canım feda etmek için hiç tereddüt etmem’’ dedi.

Ayvalıoğlu aldığı yara nedeni ile üç ameliyat geçirirken, gazi olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler yaptı. Genç gazinin ismi Gölova ilçesinde de kaymakamlık tarafından yapılan toplantı salonuna verilmişti.