MEHMET TIRPAN

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, 31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildikleri günde, terör örgütü ile aralarına mesafe koymayarak maşalığını yapan vatan hainlerinin görevlerinden alınmasını şehit aileleri ve Gaziler olarak cani yürek den kutladıklarını söyledi.

Hükümetin terörle mücadele anlayışı ile sınırlarımız da ve sınır dışı harekatlar da iç ve dış güçlere karşı dik duruşunda her zaman yanlarında olduklarını aktaran Başkan Hızal, “Bizler aziz vatanımız için canımızın son damlasına kadar karada, deniz ve havada her alanda mücadele eden necip bir milletiz. Bizlerin içimize nifak tohumları ekmek isteyen iç ve dış mihraklar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü, gücünü, siyasi ve devlet anlayışını, milli ruhumuzu anlamak da zorluk çekmektedirler” dedi.

Terör örgütlerinin bağlantılarına hak verirmişçesine demokrasi adı altında yapılan açıklamaların şehitlerin kemiklerini sızlattığına vurgu yapan Başkan Hızal, “Geçmiş dönemler de Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten devletimizin her kademesin de yer alan ve Terörle nasıl bir mücadele içerisin de olduğumuzu gören şahısların, çıkıp Demokrasi adı altında açıklamalarda bulunmaları şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Temellerinin atıldığı Sivas dan sesleniyorum. Devletimizin hangi kademesi ve mevkisin de olursa olsun, Bu aziz Vatanımız için şahadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizin ve kahraman Gazilerimizin kanları ile alınan bu topraklara, ihanet içerisin de olanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Bu yapılan kayyumların belediyelerle kalması gerekli. İl Genel Meclis üyeleri, belediye Encümen üyeleri, Muhtarlarda görevden alınmalı. Ayrıca Terörün taşeronluğunu yapan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Gazi sıraların da oturan HDP’li, vatan hainlerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet partilerinden gelen destek açıklamalarına teşekkür ediyoruz. Demokrasi adı altıda teröre tam destek veren siyasi açıklama yapanları da kınıyoruz” ifadelerini kullandı.